Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 februari 2016

Läge att köpa aktier i bolag som

Läge att köpa aktier i bolag som Tobii? hög risk här.

Som aktieinvesterare är det ju en dröm att hitta börsbolag som visar sig bli globala "game changers", dvs bolag med ny, unik teknologi som är helt banbrytande och förändrar hela spelplanen inom sitt område.

Ett problem är dock att i bra börsklimat då börsen stigit kraftigt under lång tid och aktieinvesterarnas riskvilja är hög, kan aktier stiga väldigt kraftigt i bolag som i och för sig kan verka lovande och ha viss chans att bli "game changers" - men långt innan det är klart hur pass bra utvecklingen kommer att bli för Tobii? Eller åtminstone gå en väldigt fin framtid till mötes.

Tobii-aktien börsintroducerades så sent som i apr 2015 och steg sedan till en rekordhögsta nivå på 49,90 kr i maj 2015. Har därefter alltså fallit tillbaka något.Även om det finns lovande aspekter med Tobii som bolag, är uppfattningen här i bloggen är att  börskurser troligen är klart uppblåsta för närvarande. Men jag går nog in och spekulerar "game changers" här inför årsredovisning 2015 i skrivande stund är det en kurs på 48,20 kr:-

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar