Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 juni 2017

Spara är lätt det är bara en fråga om att vilja:

Många hushåll lever med små marginaler och har liten eller ingen buffert för oväntade utgifter.

 

Jag är nog absolut inte ensam när jag skriver att alldeles för få idag tänker på sina pengar och försöker hitta ett så bra hem åt dem som möjligt. Och med detta menar jag självklart att folk slänger pengar till höger och vänster där det mesta egentligen är rent skräp och de pengar de sparar lägger de i någon värdelös fond och som har höga avgifter och oftast också sämre om dem har tur ökar något när börsen driver på och ökar markant. Då kan det vara dags för städningen i ekonomin.

 

 

Det som får mig att fundera lite är hur man kan vara så slarvig med pengarna när man går till jobbet varje dag och sliter hårt för att varje månad få in lönen på kontot. Borde man inte då ta vara på dessa surt förvärvade slantar på ett så bra sätt som möjligt. Jag har dessutom alldeles för ofta hört hur folk hatar sina jobb och då tycker man att det är mer relevant än någonsin att se till att låta pengarna man tjänar jobba så att man så småningom kanske kan gå ner i tid eller varför inte använda avkastningen för att varje år gör någonting roligt.

 

Och det är det som jag tycker är hela vitsen med privatekonomin. Att tänka framåt . Att jämna ut guppen så att man hela tiden har kontroll på färden. Att sen hela tiden se att det går framåt är en ruggigt skön känsla och är man bara noggrann och inte tar onödiga risker så kan man bygga sig en stabil framtid över tid. Och inte ta lån idag när det finns så många lätta sätt att låna pengar har det blivit ännu mer viktigt att faktiskt ha kunskapen att ta hand om sin ekonomi så att man kan undvika detta.

 

Det är allt för många som struntar i att intressera sig i börsen och andra investeringar då de inte anser att de har tillräckligt med kapital. Men börjar man tidig och bygger upp långsamt så kan man mycket snarare än man tror få en betydande summa pengar i avkastningen. Så blicka framåt och tänk inte bara på hur det ser ut idag. Det kan påverka dig mer än du tror.

 

Av egen erfarenhet så vet jag att väldigt många tycker det är kul att spara pengar och hitta nya investeringar när de väl har kommit igång. Jag har själv varit där en gång och när jag väl hade köpt mina första aktier och fond följde dessa dagligen så var jag fast och ville lära mig mer. Men oavsett om man tycker det är kul och vill lägga mycket tid på detta eller om man vill hitta ett bra månads-sparande som man bara behöver se över någon gång i halvåret så bör man ta tag i det och sätta igång.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar