Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 december 2015

Storlek på barnbarn-portföljen börjar ta form.

Spara brett i aktier:

Vi behöver göra detta synligt och påtagligt för barnen.

Jag är bara i uppstarten på dessa tankar och jag måste fundera vidare hur mycket ja ska investera per mån i barnbarn-portföljen som ser ut så här nu.  Catella,   TeliaSonera AB,  Sensys Gatso Group AB, Ericsson b, Bredband2,  Amasten Holding AB Pref.  Nu tittar jag också efter ett par olika investmentbolag.Det här ska blir roligt att min privata aktieportfölj och barnbarn-portföljen kan tävla mot varandra och ser resultaten i en avkastningstävling. 

Kanske är det du som mor- eller farförälder som tar initiativet till att börja spara till barnet. Det spelar ingen roll, huvudsaken är att man kommer igång tycker jag. Sätt in en slant när det passar dig. Det finns många tillfällen då det passar bra: barnets födelsedag, namnsdag, i julklapp, lägg aktier under julgranen skolavslutningar m.m.

Jag har handlat en del under november portföljen ska vara klar i år. Så storlek på barnbarn-portföljen börjar ta form jag ska ha 5 till 8 bolag är tanken i olika branscher och beror på graden av risk som förknippas med de skilda verksamheterna. Så får vi se hur helåret för 2016 blir i barnbarn-aktieportfölj.Jag skrev ett inlägg om det här för ett tag sen. går köpte ja Catella 55 st till barnbarnen:

Det blir kul att få se belöning för allt gnetande och investerande om ett år. Hoppas det inspirerar till fortsatt strukturerat sparande och att pytsa in pengar i börsbolag varje månad. Här finns flera bra tips se länk.Spara till barn - konsumenternas.se

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar