Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 april 2016

Tror inte att rikedom är utom räckhåll.

Alla har förmågan att bli rika på egna meriter. Så stå inte i vägen för din egen förmåga

Du fokuserar för mycket på att spara pengar istället för att tjäna pengar.

Alla har förmågan att bli rika på egna meriter. Frågan är vad som då hindrar dem. Och om du inte redan är rik, vad skulle kunna hindra dig från att bli det i framtiden?

Att spara är silver, men att tjäna är guld. Det räcker inte med att vara ekonomisk i en sparsam bemärkelse. Det avgörande är i slutändan ändå din inkomst. Med det sagt räcker inte den ena utan den andra.

Även om man inte ska överdriva vikten av att spara är sättet man sparar essentiellt. Även ifall förräntning kan tyckas som ett oändligt långsamt sett att tjäna pengar är det rätt effektivt. I genomsnitt sparar världens dollarmiljonärer 20 procent av sin årsinkomst.

Du köper saker som du inte har råd med. Det funkar inte att leva över sina tillgångar helt enkelt byt strategi. Om du trappar upp utgifterna varje gång du får en befordran förändras kanske din livsstil men inte balansen på ditt bankkonto.

Du är nöjd med en regelbunden inkomst.Att bli rik på en regelbunden årsinkomst är svårt. De flest som blir rika har inte en trygg inkomst som baserar på tid utan en osäker inkomst baserad på prestation, sedan är det upp till dig.

Du jagar någon annans drömmar. Rik blir man som redan skrivet oftast med en lön som baseras på prestationer, men för att ha förmågan, orket och drivet som krävs för att konsekvent prestera högt måste man älska det man gör. Då funkar det inte att jaga någon annans drömmar. Bättre är att följa sina egna intressen, och hitta sitt eget specialområde.

En vanligt citerad faktor bakom både framgång och det som upplevs som tur är att hela tiden utmana sig själv. Det handlar om att vara en JA-sägare och att inte vara rädd för att testa nya saker som känns osäkra eller obekväma det är tvärtom något man måste lära sig att frodas i för att hitta nya möjligheter och ständigt utvecklas.

Du spenderar först och sparar bara det som blir över. Det blir lätt att det första man gör efter varje löning är att betala räkningar och köper den där nya jackan som man gått och tittat på.Men då håller det heller inte i sig särskilt länge. Man bör hellre börja med att spara så att man inte hinner se röken av pengarna innan de är tryggt undanstoppade i ett sparkonto eller några härliga fonder & Aktier. Sedan får man hushålla med det som blir över.

Du tror att rikedom är utom räckhåll. Det är en klyscha, men sant icke desto mindre man kommer ingenstans utan att försöka. Den utspridda irrläran att rikedom mest handlar om att ha tur kväver mångas ambitioner innan de ens har satts på prov. Alla har förmågan att bli rika det handlar bara om att hitta ett sätt att skapa värde.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar