Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
587
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
13 december 2016

OBS, håll ögonen öppna det kommer ett inlägg som innehåller en aktie-tävling.

Informations inlägg lägger upp det nu så finns det tid att förbereda sig,och alla har samma chans att förbereda sig för aktie-tävling 2017.

 

Vid årsskiftet kommer jag att publicera ett inlägg med en aktie-tävlings.

Det kommer att handla om att hitta det bästa bolaget år 2017 av de tio bolagen Ekonomiblogg valt ut till listan som inte hängt med i årets uppgång för 2016.

 

Det förekommer ett stort antal arrangemang i olika sammanhang som kan betraktas som lotterier eller tävlingar. Lotteriinspektionen är väldigt tydlig i sina regler.Till exempel: traditionella papperslotter, digitala lotter, automatspel, bingospel, roulett- och tärningsspel, kortspel, samt vadhållning på sportevenemang och hästar.

 

För att ordna ett lotteri behövs ett tillstånd och det är i princip bara ideella föreningar får sådana tillstånd. Den som ordnar ett lotteri utan tillstånd riskerar böter eller fängelse i upp till sex månader. 

 

Vill man anordna en tävling (för tävlingar krävs inga tillstånd) och för att den ska klassas som en sådan och inte ett lotteri, krävs en prestation. Den som vinner måste ha gjort något aktivt mer än bara gillat ditt konto, Källa: Skatteverket.

 

Ekonomiblogg har pratat med skatteverket och den här tävlingen går under traditionella tävling och är skattefri. Men det är ett gränsfall eftersom första pris är en värdehandling ( värdepapper ). Se länk nedan. 

 

Informera de tävlande om att de kan bli skyldiga att betala vinstskatt. Tävlingsvinster är skattefria om de består av föremål som värderas till högst 1300 kronor (eller har ett värde av högst 0,03 prisbasbelopp, avrundat till närmaste hundratal kronor). Källa: Skatteverket.

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (14)

Taggar