ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Påsken över, då kör vi igen

Nu är påsken över och äntligen kan man koncentrera sig på börsen igen. Tänkte mjukstarta med att lista de utdelningar som har kommit in på kontot under den senaste tiden.

Coca Cola

Jämfört med samma period föregående år så  ökade summan med +16,7% Riktigt bra utdelningstillväxt på ett sådan här "gammal" bolag.

 

Walmart

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +12,6% Även detta amerikanska bolag levererar och jag är nöjd. Kommer dock titta lite närmare på utdelningsandelen framöver så den inte sticker i höjden (gäller även Coca Cola och Mc Donalds)

 

ICA

Här ökade summan med blott +5% vilket iof är helt ok, fördelen (eller nackdelen) med Svenska bolag är att man slipper valutarisken.

 

Fortum

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +4,1% Fortum är ett bolag som är listat i Finland.

 

Realty Income

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +17% (omräknat till samma antal aktier) Jag äger mer aktier nu i detta bolag än vad jag gjorde föregående år. Om man bara tittar på själva summan som kom in på kontot så dubblerades den i princip.

 

Det var det hela än så länge. Förhoppningsvis kommer det in pengar från Hemfosa och Northwest innan denna månad är över. I övrigt så har det inte blivit några nya aktieköp på ett bra tag när det kommer till utdelningsaktier. Vi får se vad Maj månad bjuder på...

 

Mvh

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive