ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelning McDonalds Corp

Ännu en utdelning har landat på kontot. McDonalds heter bolaget och detta bolag har legat i min portfölj under ca 3 års tid nu. Aktiekursen har pendlat upp och ner och i dagsläget ligger jag ca +60% (exl utdelningar)

 

Jämfört med samma period föregående år ökade summan denna gång med +8,7% Detta är jag riktigt nöjd med och även om bolaget har haft sina svackor levererar det en bra avkastning i portföljen. Payout ratio`n dvs utdelningsandelen ligger i dagsläget på ca 67% så även där känns det helt ok med tanke på att McDonalds är ett så pass "gammalt" bolag som inte behöver expandera i samma takt som yngre tillväxtföretag. Konkurrenter ploppar dock upp titt som tätt och det gäller för sådana här giganter att hitta nya marknadsområden och aldrig sluta vara hungriga.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive