ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
17 november 2016

Fördelning i portföljen

Tänkte att det vore trevligt att visa upp hur min portfölj är uppdelad. Mitt mål är att ha en så jämn fördelning som möjligt av alla aktier och i dagsläget ser det väldigt bra ut. Mitt stora problem (om det nu är ett problem!?) är att jag nästan alltid är fullinvesterad, med andra ord är det svårt att hålla sig borta från köpknappen.

Fördelarna med att alltid vara fullinvesterad är att man utnyttjar utdelningarnas inkomst till fullo och därmed ränta-på-ränta-effekten. Nackdelen är att man inte kan tajma marknaden på samma sätt dvs köpa aktier när havet öppnar sig och hela börsen störtdyker. För att jag skulle lyckas med detta hade det krävts något slags "alkolås" på mina pengar där dom endast blir tillgängliga om omx dyker under en viss nivå.

 

Ovan ser Ni fördelningen på mina konton, jag började med att investera i ett Investeringssparkonto eftersom det var det som folk rekommenderade. Efter nåt år kom det dock fram att Kapitalförsäkring var mer gynnsamt för utdelningsinvesterare och därför gick jag över till det. Nu måste jag dock snart ta tag i saken och flytta över aktierna från Investeringssparkontot till Kapitalförsäkringen eftersom man i ett Investeringssparkonto max kan få tillbaka 500 kr av källskatten som dras. I dagsläget skvalpar det bara några få kronor på sparkontot som ni ser =)

Här ser det riktigt bra ut, en relativt jämn fördelning mellan aktierna. Verkar inte riktigt som att jag fått med alla namn på bilden men helhetsintrycket ser som sagt bra ut. Att ha en jämn fördelning av aktier minskar risken i portföljen förutsatt att alla aktier har en likvärdig risk. I annat fall kan det vara smart att ha mindre tårtbitar av högriskaktier och större av stabila bolag.

Japp som Ni kanske har listat ut består portföljen till största delen av utländska bolag och framförallt Amerikanska. Portföljen är väldigt exponerad mot dollarn men samtidigt får jag ta del av alla fantastiska kvartalsutdelningar som lyser med sin frånvaro i Sverige. Förutom USA, Kanada och Sverige så innehåller portföljen ett bolag från Finland, kan ni gissa vilket?

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)