ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
18 november 2016

Gratis semester resten av livet

Ibland kan det vara gött att läsa sådana här inlägg. Dom är inte alltid helt korrekt uträknade eller för den delen helt realistiska men det viktiga är att folk som läser det får en tankeställare och ökad motivation till sitt sparande. Så till frågan, visst vore det härligt att bli bjuden på en gratis semester VARJE år resten av ditt liv? 

 

 

Detta fina erbjudande kan nästan alla som har en stabil ekonomi ta del av. Det krävs inte mycket ansträngning, endast tålamod. Hur skall man då kunna ta del av denna årliga gratis semester?

Jo det stavas aktieutdelningar. Allt som egentligen behövs är en aktieportfölj som årligen delar ut 18 000 kronor, oftast är man två som reser så jag har då räknat med 9 000 kr per person. Är man ensam blir det en lyxigare resa men även mer pengar att spara ihop själv.

 

Hur stor portfölj krävs det då för att få ihop dessa 18 000 kr årligen? I runda slängar: 360 000 kronor. Jag vet, det låter som en enorm summa som nästintill är omöjlig att uppnå. Om jag istället skriver summan 1 650 kr per månad, vad tycker ni om det?

1 650 kr i månaden är faktiskt allt som krävs att man lägger undan per person i 7 år (om man är två personer i hushållet) för att uppnå 360 000 kronor. Pengarna kan dock inte läggas på ett sparkonto utan måste investeras i stabila högutdelande bolag. Hör gärna av er till oss på TradeVenue om ni vill ha tips om vilka bolag man skall investera i, annars är google ens bästa vän.

Detta betyder verkligen inte att man måste sitta hemma under dessa sju år och vänta på sina gratisresor, givetvis går det att resa parallellt som man sparar. Vad som dock kommer att kännas skönt är att efter varje år så tar man ett steg närmare sina "bjudresor"

Även om 1 650 kr inte är en extremt stor summa så kan det kännas ganska tufft att lägga undan detta varje månad i sju år. Ett tips till att minska denna "börda" är att leta efter ytterligare passiva inkomster som antingen kan snabba upp sparandet så att man t ex har uppnått 360 000 kr inom fem år ELLER halvera sparandet från egen plånbok.

Ett mycket enkelt tips som kräver en hel del jobb i början men sedan rullar på av sig själv är att skapa informationssidor, bloggar eller dylikt som genererar reklamintäkter, ni har säkert hört talas om Google AdSense, om inte, googla.

Jag personligen tror att de flesta personer som verkligen vill och tar sig tid kan skapa sidor som genererar totalt 650 kr i månaden efter ett halvårs jobb. Lyckas man som sagt få till 650 kr i passiva inkomster via detta sätt så vips helt plötsligt behövs det endast läggas undan 1000 kr i månaden.

Sammanfattningsvis, är resor ens stora intresse så är allt som krävs sju års måttligt sparande för att få en gratis resa resten av sitt liv. Man får heller inte glömma bort att även om utdelningarna tas ut varje år kommer portföljen fortsätta växa. Vad man väljer att göra med de pengarna är helt och hållet upp till en själv.

Ju tidigare man börjar desto större chans är det att man har möjlighet att uppleva alla de länder eller världsdelar som ligger i ens "bucket list" Det är aldrig för sent att börja men jag har hört allför många historier om folk som blivit sjuka inte långt efter dom gått i pension.

Så börja spara redan nu och låt sedan pengarna jobba för dig! Två 25-åringar som börjar spara har gratis resor resten av sitt liv redan vid 32 års ålder.

 

Ha en fortsatt trevlig dag och sprid nu detta inlägg hos era resesugna vänner =)

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive