ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
17 maj 2016

4 kronor i veckan gör dig till potentiell miljonär

För några månader sedan började jag spela på Stryktipset varje lördag via Svenska Spel. Än så länge har det inte blivit några vinster  i form av pengar, däremot förgylls vardagen lite och man har alltid en liten spänning att se fram emot på lördagskvällen.

 

Det är just detta man måste försöka fånga i livet, glädjen i vardagen, det är ingen mening med att alltid försöka jaga efter mer pengar, längta efter semester om 6 månader, redan på måndagen längta till fredag kväll etc…

 

Man lever större delen av sitt liv i vardagen dvs på jobbet för de flesta, därför är det enligt mig viktigt att göra allt för att må så bra som möjligt på jobbet och ja även hemma för den delen.

 

Detta går givetvis att kombinera med att göra karriär, spara extremt för att förtidspensionera sig m.m… men det gäller att hitta ett spår som även går vardagen glädjefylld. Många förknippar lycka med pengar, så är inte fallet. Dock kan en ansvarsfull privatekonomi och en stor buffert GE en trygghet som i sin tur ger lycka. Detta är å andra sidan inte samma sak som att ha ett stort kassaflöde in i plånboken varje månad som oftast kräver mycket jobb och slit.

 

Nu tillbaka till mitt Stryktipsprojekt:

 

Min budget för stryktipset ligger på 4 kr per vecka, det låter lite men för fyra kronor får man elva spikar och två st halv garderingar. Fyra kronor i veckan är även en summa som jag absolut inte har några problem med att spendera för att få en lite extra spänning varje vecka. Det gäller dock att verkligen hålla sig till sin budget men tack vare att jag har hållt på med aktier och investeringar/privatekonomi under en längre period känns inte detta som något större problem.

 

Sen var det ju det här med att vinna också… I väldigt runda slängar så kan man säga att 13 rätt ger allt mellan 50 000 - 500 000 kr, 12 rätt några tusenlappar och 11 rätt några hundralappar. Detta är grovt räknat och det beror givetvis på hur många av de spelande som prickar rätt.

 

Hittills har jag haft 10 rätt några gånger, än så länge har jag endast gått på odds men kommer nog försöka gå lite mer på “känsla” framöver och även satsa på oavgjort i vissa matcher. När man satsar 4 kronor i veckan är att “gå på känsla” befogat enligt mig =)

 

Att spela för fyra kronor i veckan ger en årskostnad på 192 kr (16 kr i månaden) Om man någon gång under året prickar in 11 rätt är chansen stor att man får tillbaka alla spelade pengar.

 

Vad tycker Ni andra investerare om att satsa pengar på spel?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive