ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 juni 2016

Lite spridda tankar

Den svenska börsen fortsätter nedåt och här sitter man med en liten hög likvida medel, vad göra?

 

H&M börjar se väldigt lågt värderad ut och jag är inte långt ifrån att trycka på köpknappen, det var inte längesedan mitt innehav i H&M hade ökat med 100% nu är avkastningen nere på 36%... Känns dock ganska tryggt att "snitta ner sig" i detta klädbolag. Vi får se om det blir nåt köp till veckan.

 

Funderar även lite smått att köpa någon enstaka aktie till i Tesla Motors. Elon Musk är ju en hejjare på att hypa sina produkter och aktieägarna reagerar väldigt starkt på varje ord som lämnar mannens mun. En andra och lite mer detaljerad visning av den kommande Model 3 borde komma inom de närmsta 6-8 månaderna och Mr.musk har twittrat om att förarsätet kommer att påminna om ett rymdskepp, det var ju det här med hype =) 

 

För övrigt så börjar det närma sig halvårsrapport för portföljen, det ska bli mycket spännande att se hur stor utdelningstillväxten har varit och OM jag kommer att nå mitt helårsmål. Hur ligger ni till hittills?

Vi ses snart igen!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
2 december 2015

Liten uppdatering, tankar

Har varit mycket på jobbet nu så bloggen har inte varit jätteprioriterad. Mitt liv som privatinvesterare har dock flytit på i lugn takt och utdelningarna tickar in på kontot som vanligt.

Känlsorna och motivationen kring mitt lilla projekt på IG-markets har svalnat rejält ända sedan mitt konto blev avstängt pga inaktivitet. Egentligen så är det väl inget större jobb att skapa ett nytt men det har helt enkelt inte blivit av. Kanske var det ödet som sa åt mig att istället fokusera på utdelningsinvestering?

Har vid sidan av läst mycket om fastighetsinvesteringar och det är lätt att drömma sig bort till USA, Spanien och andra länder där man faktiskt kan hitta relativt billiga fastigheter, dock får jag nog lägga en fysisk investering på hyllan eftersom det krävs en ganska stor kapitalinsats vilket jag inte har.

Tessin som det har skrivits om en hel del här på TV låter också lite intressant.

Svenska investeringsgruppen (googla) kommer att lansera något som heter "Sig Living" 1 Januari där man kan investera i semesterboenden med uthyrningsmöjligheter främst i Florida. 

Ja som Ni ser finns det faktiskt en hel del alternativ till att investera direkt/ensam i en fastighet.

Nu är det snart nyår och vi får se hur upplägget kommer att bli inför 2016. Det kan bli investeringar i fastigheter, swingtrading, utdelningsinvestering m.m... allt mellan himmel och jord =)

 

På återseende!

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive