ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 juli 2016

Håll dig anställningsbar, utbilda dig hemifrån

Gå i skolan, eventuellt vidareutbilda sig och börja sedan jobba. Så här såg det oftast ut förr och även nu för den delen, men måste det vara så här?

 

Med Internet som en ny utbildningskanal skulle jag vilja säga NEJ. Nuförtiden kan man med lätthet utbilda sig hemifrån parralellt med sitt heltidsjobb. Allt som krävs är en dator, uppkoppling och i vissa fall en webkamera.

 

Denna lättillgänglighet till utbildningar har skapat en större osäkerhet hos arbetsgivarna eftersom de anställda inte längre är lika beroende/förankrade på sin arbetsplats. Som anställd kan man utbilda sig “i smyg” Å andra sidan tror jag att detta i längden skapar en bättre arbetsmiljö eftersom företagen vet att dom måste ta hand om sina anställda för att behålla sin arbetskraft. Personalen är ju trots allt grundpelaren i de flesta bolag.

 

 

 

Jag själv då?

Jo anledningen till att jag kom in på detta ämne är att jag precis har påbörjat en gratis utbildning på udacity. Görs detta för att jag vill byta jobb? Nej absolut inte, jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande jobb, men det är alltid kul att lära sig nya saker.

 

En annan fördel med att ha lite olika kompetenser är att man alltid håller sig anställningsbar. Skulle man mot all förmodan förlora sin anställning sitter man inte där i skiten, man har alltså ett lite bättre startläge för att hitta ett nytt jobb. Tänk på alla dessa sportstjärnor som efter avslutad karriär inte har något annat att sysselsätta sig med? Pengarna har dom dock men pengar är inte allt….

 

udacity.com var det ja. Det handlar alltså om programmering, kursen jag börjat på är en väldigt basic grundläggande kurs i hur man skapar appar till androidenheter. Kursen är helt gratis (ca 20 timmar) och efter några timmars studerande är jag faktiskt väldigt överraskad över hur bra, proffsigt gjord och pedagogisk den är.

 

För några veckor sedan började jag även titta lite på ett annat programmeringsspråk, närmare bestämt python. Även om det är intressant med python så känner jag att den här kursen på udacity känns som en bättre startgrop, jag är helt enkelt inte tillräckligt smart för att lära mig ett programmeringsspråk på egen hand ;)

 

 

 

Är det någon här på TradeVenue som har använt sina programmeringskunskaper inom finansbranschen? Jag har många idéer men som sagt, först måste man ju kunna programmera… Är det t ex svårt att skapa ett program som “varnar” när bolag uppnår en viss direktavkastning? (t ex kopplat till yahoo finance)

 

 

Ja det finns mycket att lära sig inom programmering och jag hoppas verkligen att mitt nya intresse inte svalnar. Hur som helst så är det skönt att hjärnan fått börja jobba lite igen nu efter några veckors semester.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive