Investerarfysikern
Likes
748
Antal inlägg
1372
Följare
139
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Amerikanska aktier och strategier på Börslabbet

Idag lanseras amerikanska aktier och strategier på Börslabbet. Det har varit något mycket efterfrågat och nu äntligen kan Börslabbet erbjuda denna tjänst. I och med denna nylansering läggs också en ny medlemskategori till på Börslabbet, pro-medlemskap, som inkluderar de amerikanska aktier utöver alla Börslabbets tidigare tjänster. Det tidigare Börslabbet medlemskapet kallas premium och kommer fortsatt att inkludera allt det som tidigare erbjudits.

 

 

Databasen för USA är heltäckande och inkluderar nära 5000 noterade aktier. Dessa sorteras efter noga utvalda strategier som genomgående har testats på den amerikanska börsen. De olika strategierna som inkluderas är:

  • Trendande värde
  • Sammansatt värde
  • Företagsmultiplen, EV/EBIT
  • Sammansatt momentum
  • Net-nets

I de alla strategierna utom net-nets används en gräns på 50 miljoner dollar i marknadsvärde i likhet med den svenska screenern. För mer information om de amerikanska strategierna se Börslabbets nya informationssida för detta.

 

Framöver hoppas jag också på att bjuda på tester på andra strategier här på Börslabbet då vår nya databas nu inkluderar 10 000 aktier (inklusive avnoterade) med underliggande fundamentaldata från år 2000 tills idag.

 

För att ta del av de nya strategierna kan man antingen uppgradera sitt medlemskap på Börslabbet under "Mitt konto" -> "Subscriptions" eller köpa ett nytt medlemskap under "Bli medlem". Börsdatamedlemmar har fortsatt rabatt på det nya medlemskapet. Bli pro-medlem och investera på den börs som motsvarar halva världens börsvärde!

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Anon (ej registrerad)

Hej och tack för en väldigt bra och lärorik blogg!

Tänkte fråga, när du beräknar momentum, tar du då hänsyn till aktieutdelningens påverkan på kursen?

Investerarfysikern's picture
748
1372
139
0
Investerarfysikern

Hej! Nej, tar inte hänsyn till utdelningen. Det är vad som är mest vanligt att göra, att inte ta hänsyn. Har liten påverkan ändå då de flesta momentumaktier gått upp med 50+ %.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (10)

Taggar