Investerarfysikern
Likes
734
Antal inlägg
1320
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Börsoro

Det blev en ordentlig nedgång på börsen idag vilket jag följde lite halvsporadiskt. Är på konferens i Stockholm och var på föreläsning av Stephen Hawking, så hade inte mycket tid över till att kolla på börsen. Nu på kvällen kom jag hem och såg att mina aktieportföljer har tappar runt - 4-5 % i snitt (som börsen) och allt lyste rött. Själv deppar jag inte så mycket för det, utan målet är att vara långsiktig och låta strategierna ta över.

På grund av detta börsras så innebär det att min position på S&P 500 kommer att gå ur vid månadsskiftet enligt Global equity momentum då avkastningen varit sämre än för räntor senaste året. Detta innebär att halva mitt aktieinnehav kommer att säljas av, medan andra halvan är buy and hold i mina kvantitativa/aktiva strategier. Intressant nog kommer jag att uppdatera alla mina kvantitativa strategier vid månadsskiftet. Senaste månaden har i alla fall enkla aktieportföljen gått bättre än index, medan testportföljerna har gått som index.

Själv har jag varit skeptisk till börsen ett tag nu och de senaste fallen bekräftar endast detta. Jag tror att en börsnedgång kommer, även om vi kommer se rekyler uppåt ibland, som den vi hade nyss i juli. I höst kommer jag köpa guld och det ska bli spännande och se vad som händer nu på börsen.

Taggar (blogg): 
Dadogh's picture
0
2
0
0
Dadogh

Hej! Är nybörjare med börshandel och följer din blogg med stort intresse. Har på dina rekommendationer läst flera av boktipsen och startat en dual momentumportfölj. Nu när det blir dags att gå ur spp USA vilken svensk fond eller amerikansk etf kommer du då köpa? Om det blir etf kommer du då gå över till degiro? Känner mig själv lite skeptisk att ändra mäklare från "trygga" avanza till ett för mig relativt okänt bolag.

Mvh dadogh

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

@Dadogh, tippar på en indexfond med så låg avgift som möjligt skulle passa (i något som inte är så instabilt som Kina). När jag gjorde benchmark så körde jag spp Sverige/Global/Penningmarknadsfonden. 

Investerarfysikern's picture
734
1320
138
0
Investerarfysikern

Det som nörden tipsade om så fungerar det ganska bra med en svensk penningmarknadsfond eller så. Själv så vill jag undvika den extra valutarisk som det innebär då man byter mellan USD och SEK och hela tiden vara investerad i USD, därför kommer jag köpa en amerikansk ränte ETF, troligtvis Vanguard Short term bond. Själv har jag tänkt applicera dual momentum på pensionsportföljerna också och då blir det troligtvis en svensk korträntefond eller en i USD, så som SEB korträntefond USD. Är inte helt klar med hur jag ska göra, men något åt det hållet.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (117)
Dec (2)

Taggar