Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Första tradingveckan

Första tradingveckan är nu över och jag är i stort sett plus minus noll. Det började med en bra satsning på nedåtgående börs i måndags, men sedan har börsen slagit upp och ner vilket har gjort att det har varit svårt att ta riktning. Sedan i tisdags-onsdags låg jag lång men sålde av nu kring lunch efter den stora uppgången som skedde. Vi är i ett översålt läge och det är på väg uppåt, men jag är osäker om jag verkligen vill satsa på uppgång. Momentuminnehaven som varit starka de senaste veckorna börjar bli svaga och det känns inte som det är någon direkt bull vid spakarna nu. Den långa trenden är fortsatt ner och att gå emot denna känns riskfyllt, därför ligger jag nu främst likvid.

 

Denna vecka har fått mig igen fundera lite över om kortsiktigt trading verkligen passar mig. Det är mer på lång sikt som trender är lättare att tolka. Nu är vi i en bear-trend och det är lätt att misstänka att det ska fortsätta ner, även om det nu snarare verkar bli en upprekyl i dagsläget. Dessutom har det tagit mycket mer tid än vad jag tänkt med tradingen på grund av den oklara marknad vi haft i veckan. För att minska tidsåtgången men ändå göra lite aktiva bet så tänkte jag därför göra små satsningar på marknadsriktningar på medellång sikt (månader). Då kan man också ignorera kortsiktigt brus som ändå dagssvängningar oftast är. 

 

Idag gjorde köpte jag därför mini-kort i S&P 500 och en mini-lång i guld med ca 3 ggr hävstång i vardera riktning. Detta inköp görs med ca ett halvår som tidshoristont. Går S&P 500 upp med över 30 % och guld ner med -30 % innan dess så försvinner kapitalet. Däremot tror jag på det motsatta. Jag gjorde det med minsta möjliga inköp (1000 kr i varje future) för att ha möjlighet att göra andra satsningar eller öka om tillfälle finns. Det ska bli intressant att se hur det kommer att gå, tur nog gjorde jag det vid lunch idag vilket har gjort att satsningen är redan upp någon procent. 

 

Om vi nu kommer att se en tuffare bear market framöver så skulle det också vara skoj att satsa på en mini-kort i Fingerprint. Fingerprint är enligt alla mina kvantitativa mått den dyraste aktien på mid och large cap och känns som en slutprodukt av den tidigare bull-marketen. Nu finns tyvärr inte bear-produkterna ute på Avanza markets, men de ska komma ut framöver. Detta är också riktigt riskfyllt och man ska aldrig underskatta kraften i en akties momentum. Därför kommer jag först göra det efter/under en redan större panikartad nedgång i Fingerprint och börsen i övrigt.

Taggar (blogg): 
Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Ser också fram emot bear-produkter till FING även om jag tror att det kan dröja, lånen på aktierna är om jag förstått det rätt, så dyra att det inte blir lönsamt för en aktör. 

Att vi startat liknande portföljer samtidigt är lite roligt, önskar dig lycka till.

 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Kortade du USA idag på de dåliga siffrorna?
Lyckades köpa och öka lekportföljen med 30% på den. :)

Investerarfysikern's picture
744
1349
138
0
Investerarfysikern

Investeringstankar : ja, kul att du också startat en. Du har lyckats bättre än mig denna vecka. Har varit riktigt intressanta intra-dags rörelser denna vecka.

Nörden: Nej, köpte innan. Tänkte ha positionen i några månader framåt, så det var ren tur.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar