Investerarfysikern
Likes
748
Antal inlägg
1378
Följare
139
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Köpt guld

Detta månadsskifte så köpte jag guld för månadens sparande. Detta är min första position i guld och det hamnade på 1120 USD per ounce. Min tanke är att min guldposition ska vara några procent av min portfölj, som hedge mot aktier och obligationer. Troligtvis kommer det att bli ett till inköp vid nästa månadsslut och då kommer ca 5 % av portföljen vara investerad i guld.

Inköpet skedde i ETF:en GLD, vilket nu kan ske ganska billigt via Avanza via deras nya mini-courtage. Det ska bli intressant att se hur utvecklingen blir i guld framöver, men det är en så pass liten position så att ett större fall inte gör mycket men en större uppgång gör desto mer. Säg att guld halveras i värde, då minskar portföljen med -2,5 %, men dubbleras guldet ökar portföljen med + 5 %. Nu får vi se om dessa ”gold bugs” prognoser blir sanning, eller om det fortsätter neråt.

I övrigt är jag ganska negativ till den framtida börsutvecklingen och vi får nu se om det blir en säljsignal enligt Dual momentum. Vi får se vad diverse börssignaler säger. Däremot kan vi få se en vändning och världskonjunkturen tar fart och börsen går mot nya höjder (t.ex. som 1998), men allt mer talar för en utveckling åt andra hållet. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar