Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Portfölj och utveckling

På denna sida redovisas de portföljer som jag investerar efter och bloggar om regelbundet på denna blogg. Sparandet ligger uppdelat mellan fyra olika portföljer där fördelningen visas nedan. Målet med portföljen och sparandet är att få en hög stabil avkastning på lång sikt.

 

Allokering:

30 % Trendportfölj / taktiskt tillgångsallokering

55 % Aktier

10 % Räntor

5 % Guld

 

Trendportfölj

En del av sparandet ligger i en trendportfölj. Jag tillämpar både aggressiv global tillgångsallokering och dual momentum. Principen är att få hög och stabil avkastning genom att följa tillgångars momentum och byta mellan olika tillgångar efter de signaler som ges. Det mesta av sparandet sker främst i ETF:en GMOM.

 

Aktieportföljer

Aktiesparandet ligger i kvantitativa strategier som investerar i aktier utifrån olika värdekriterier. De portföljer som investerar i Sverige är; EV/EBIT, EV/EBIT + momentum, Value Composite, Value Composite + momentum. De amerikanska portföljerna investerar i net-nets och värdebolag efter value composite med F-score. Därutöver ligger en del av sparandet i diverse internationella ETF:er. Utvecklingen för alla portföljer sedan start visas nedan (gick över från indexfonder till aktivt/kvantitativt sparande under 2015):

 

 

Utveckling för egna aktiestrategier sedan start i början av 2015:

 

Ränteportfölj

Räntedelen av portföljen ligger investerad på ett vanligt sparkonto i dagsläget och fungerar som buffert för oförutsedda utgifter och som kassa då köplägen dyker upp vid marknadsturbulens.

 

Avkastning för bloggens strategier

 

 
 
 
Taggar (blogg): 
zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Ser ruggigt bra ut

Anonymous's picture
TheDude (ej registrerad)

Ser verkligen intressant ut o stort tack för länkarna till Investing For A Living.

Det skulle vara suveränt om du har möjlighet att kompletera dina grafer med innehav i procent antingen genom det cirkeldiagram som i finns i samma rapport som dina publicerade grafer eller bättre i from av en tabeller med summa 100%

Jag är mest nyfiken på dina innehav i:
Taktisk tillgångsallokering
och
Kvantitativa portföljer

 

Anonymous's picture
TheDude (ej registrerad)

Du kan ta bort ovanstående kommentar o denna.

Har ägnat flera timmar på denna super blogg, hittade all inf. jag sökte o lite till :)

Anonymous's picture
d (ej registrerad)

I Börslabbets portfölj rekommenderas t ex en sammansättning av de trendande modellerna. Vad skulle du säga är en generellt bra uppdelning mellan dem? 1/3 på varje, eller övervikt för t ex value? 

Investerarfysikern's picture
744
1349
138
0
Investerarfysikern

En tredjedel är en bra version och som sagt är det som används i Börslabbets portfölj. Själv är jag mer övertygad över trendande värde och skulle ha mer övervikt till det. Finns många internationella resultat som visar på att den historiskt fungerat bäst i flera olika marknader etc. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar