Investerarfysikern
Likes
744
Antal inlägg
1349
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Strategi för Investerar-SM

För ett tag sen blev jag kontaktad av Investerar-SM och de frågade om jag ville medverka i deras tävling bland bloggare och Twitter-profiler. Tycker det är lite kul att testa skapa en portfölj med fiktiva pengar och lite mer avancerade produkter, så valde att testa medverka. Skrev på Twitter att jag skulle dela min strategi, så här kommer denna. 

 

 

Då perioden är kort och det gäller att få bäst avkastning är strategin enkel. Helt enkelt, en trendföljande strategi på olika kontrakt med hävstång. De som kan en del om investeringar känner till termen Managed futures, vilket detta är tänkt att efterlikna. Helt enkelt är jag lång råvaror och aktier som gått upp mest över en sammansättning av perioder för senaste året och kort de som gått ned mest. Detta utgår från tesen att marknader med högst momentum fortsätter att gå upp och de med lägst fortsätter att gå ner. Mestadels är det mest långa positioner. Det är uppdelat på 50 % råvaror, 30 % aktier och 20 % valutor. För att öka risken har också de flesta positionerna 5 gånger hävstång, vilket gör att svängningarna blir mycket högre. Nedan visas positionerna:

 

Råvaror

Lång:

10 % Apelsinjuice

10 % Socker

5 % Silver

5 % Guld

5 % Olja

5 % Kaffe

 

Kort:

5 % Majs

5 % Vete

 

Aktier

Lång:

5 % Boliden

5 % Elekta

5 % Lundin Mining

5 % Husqvarna

5 % Hexagon

5 % ABB

 

Valutor

Kort:

10 % USD/JPY

10 % GBP/USD

 

Dessa positioner kommer inte att röras under hela tävlingen, utan kommer endast ligga passivt tills tävlingen är slut. Nu får vi se hur de utvecklas. Än så länge har utvecklingen inte varit så bra, utan portföljen har tagit mycket stryk. Notera även att detta inte är en strategi jag skulle använt i vanliga fall, utan mer ett sätt att försöka göra en kvalificerat tärningskast med förhoppningen till stor uppgång (men också risken för stor förlust). 

Taggar (blogg): 
SpreZZaturian's picture
236
223
67
0
SpreZZaturian

Precis så jag också skulle tänkt. Jag vågade emellertid inte vara med i tävlingen

Mvh, en fegis

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar