Investerarfysikern
Likes
747
Antal inlägg
1359
Följare
139
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed
16 oktober 2015

Robust tillgångsallokeringssignaler

På bloggen Alpha Architect så skriver de regelbundet om olika sorters tillgångsallokeringar och vad som fungerar på Wall street. Teamet som står bakom firman är ett disputerade ekonomer som med en forskningsbaserad syn försöker hitta metoder som levererar en bra hög avkastning. De har undersökt tusentals strategier och kommit fram till en som de använder och kallar robust tillgångsallokering. Riskjusterad skapar det en bra och hög avkastning. 

 

Robust tillgångsallokering är en kombination av MA200-regler och absolut momentum. Den går helt enkelt ut på att om en tillgång är under MA200 så säljs hälften och om en tillgång har gett sämre avkastning än den riskfria räntan säljs hälften. Om både signalerna indikerar sälj så ligger man helt likvid och det motsatta om de indikerar köp. På så sätt så fås små svängningar och en hög avkastning. I deras mest aggressiva variant som ligger 80 % i aktier har historiskt gått maximalt ner med -16 %. Läs mer om strategin på deras hemsida

 

Så då kan det vara intressant att se vad dessa signaler säger idag. Här är signalerna för diverse marknader vid senaste månadsskiftet:

 

SIX Return Index: 

MA200-signal: Sälj

Absolut momentum: Köp

50 % investerad

 

S&P 500:

MA 200-signal: Sälj

Absolut momentum: Sälj

0 % investerad

 

Guld:

MA 200-signal: Sälj

Absolut momentum: Sälj

0 % investerad

 
 
Det indikerar sälj på det mesta. Endast Stockholmsbörsen har en köpsignal efter momentum, vilket är mycket tack vare den starka dollarn. Nu får vi se framöver vad som händer. Dels verkar dollarn försvagas och dels verkar guldet stärkas. Nu har guldet passerat MA200 och vi kanske snart kan se en positiv momentum-signal där. 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar