Investerarfysikern
Likes
734
Antal inlägg
1308
Följare
138
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed
26 juni 2015

Billiga aktier i juli

Nu har det varit löning och det är dags för det månadsvisa köpet efter den mekaniska strategin i den enkla portföljen. Jag har denna månad dragit ner på antalet inköpt till 2 per månad då portföljen i dagsläget består av mer än 30 aktier. Jag köper de företag som är högst rankade efter EV/EBIT (topp 20 %) och sedan väljer de med högst 12 månaders momentum. Då jag redan har flera av dessa aktier i portföljen så är gränsen att de får max utgöra 5 % av portföljen efter köp. Denna månad blev det köp av Unibet och Inwido. Alla köp går att följa här:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1S0XEw4l8aaFRKCw6VWGTc3_g6BY2DR1c...

 

En kommentar om mina inköp hittills är att inget månadsinköp har hittills slagit index, men så kan det vara ibland med en mekanisk strategi. I vissa fall går det sämre, men på sikt går det bättre.

 

Här är listan på månadens billiga aktier sorterat på EV/EBIT + momentum och endast EV/EBIT. All data är tagen från Börsdata.

 

EV/EBIT + 12 månaders momentum:

 1. Unibet 
 2. Inwido 
 3. Gränges 
 4. Nolato 
 5. Transcom WorldWide 
 6. SAS 
 7. Peab 
 8. ABB 
 9. Skanska 
 10. HiQ

 

EV/EBIT:

 1. Medivir 
 2. Lucara Diamond 
 3. Tethys Oil 
 4. B&B TOOLS 
 5. MTG B 
 6. JM 
 7. Nolato 
 8. SAS 
 9. Semafo
 10. Unibet

 

Intressant nog så rekommenderas både Unibet, Inwido och Gränges av Avanza i månadens aktietips:

Taggar (blogg): 
2 juni 2015

Billigaste aktierna i juni

Jag tänkte framöver publicera en lista med de billigaste aktierna som finns på large och mid cap då jag ändå tar fram dessa för mina egna köp. Dessa tas fram utifrån min kvantitativa värdestrategi som går ut på att köpa de billigaste aktierna på marknaden utifrån EV/EBIT (företagsvärde/rörelseresultat), vilket är en förbättrad variant av P/E-talet då det tar in företagets belåning i beräkningen. Det går helt enkelt ut på att köpa de 5-10 billigaste företagen på marknaden, behålla dem ett år och sedan byta ut dem. Strategin är baserad på Tobias Carlisle's arbete som presenteras i boken "Deep value" där han visar att på den amerikanska börsen har de 5 % billigaste företagen under åren 1951-2013 gett en avkastning på 15,72 % per år jämfört med 8,32 % för index. Denna strategi är sedan vidareutvecklad av Tim du Toit som visade att om man köper de aktier som gått upp mest de senaste 12 månaderna av de 20 % billigaste aktierna enligt EV/EBIT så ökar det avkastningen med 6 % per år under åren 1999-2011. Läsa mer om kvantportföljen och min kvantitativa investeringsstrategi här.

 

Dessa är aktierna från den 25:e maj 2015:

De tio billigaste bolagen efter EV/EBIT (i ordning):

 1. Medivir
 2. Lucara Diamond
 3. Tethys Oil
 4. B&B Tools
 5. JM
 6. Nolato
 7. MTG
 8. Unibet
 9. Gunnebo
 10. Proffice

 

De tio bolag som gått upp mest på ett år av de 20 % billigaste bolagen efter EV/EBIT:

 1. Unibet
 2. Transcom WorldWide
 3. Nolato
 4. Peab
 5. Lucara Diamond
 6. Tele2
 7. Duni
 8. ABB
 9. Skanska
 10. Gunnebo

Någon ni vill köpa? Har själv kollat på flera av dessa samt har några i portföljen.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (112)
Nov (9)

Taggar