PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Årssummering 2015

Lite småtrött efter nyårsfirandet, en jättestor kycklingpizza och det skånska mörkret sitter jag nu med en summering av det finansiella året i sina lindor. Jag känner tillförsikt inför det nya året och det kommer att bli ett bra år - eftersom det är så beslutat. Så hur blev resultatet för året som gått?

 

Frihetsfonden har inte utvecklats så dramatiskt som jag såg framför mig tolv månader tillbaka. 15 768 kronor större och därmed värd 378 581 kronor. Det finns lite annat sparande som dock ger ett plus totalt på 39 198 kronor. Skuldsidan har krympt med 97 469 kronor under året.

 

Jag tycker inte om lån oavsett om det är rationellt eller ej och ser med förnöjsamhet på krympta bolån och studielån på sextiotusen kronor respektive trettiosjutusen kronor. Mitt eget studielån når noll under 2018, som allra senast.

 

Ackumulerat blir årets balansförbättring 136 667 kronor och sedan 2011 - året då vi bytte bostad - nu över halvmiljonen eller 529 129 kronor. 

 

En trevlig start på 2016 tillönskas dig!

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Hur bär du dig åt för att få endast ditt inlägg som blir spammat av "bots"?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar