PerPenning
Likes
259
Antal inlägg
642
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Avanza - sämst i klassen

 

Förbereder lite inför morgondagen, en fredag i oktober. Ned i plånboken plockas bonuschecken från OKQ8 ned liksom en liknande från ICA. Man ska aldrig förringa de små pengarna som kan sparas med rabatter och kuponger. Att betala lite mindre eller att för samma pengar få lite mer - det skiljer sig inte ifrån att panta burkar eller att ta med lunchmat till jobbet. Utväxling av lönen är viktig, det är din tid du offrat för att få dem. Du ska ha respekt för dina pengar.

 

Respekt för kundernas pengar, det visade inte Avanza denna dag. Under en synnerligen viktig börsperiod fallerar bankens inloggning under nästan hela förmiddagen. Jag är nu väldigt trött på att vara kund hos detta ignoranta företag.

 

Jag arbetar i IT-branschen och jag kan mycket om vad redundanta tjänster innebär. I princip alla företag har dem - för att säkra fortlöpande drift och därmed också kunna verka för sina kunder och därmed också tjäna pengar. I Avanzas fall blir det alltmer tydligt att man i första hand fokuserar på den egna intjäningen före att erbjuda sina kunder en stabil plattform.

 

Avanzas nättjänst ter sig modern och jag vill tillstå att den är funktionsrik. Att satsa på glitter och glamour före stabilitet i basplattformen har dock ett pris. Dagens katastrofala nedtid är inte en engångsföreteelse. Alltför ofta är det något som strular på morgonen - det är siffror som inte är korrekta eller grafer som ska uppdateras och det av den anledningen att man tillfört ny funktionalitet under dygnet. Det är så pinsamt att det är löjligt - med redunans testas så klart alla nya funktioner och appliceras utan att kunderna drabbas. Detta tycks ha gått Avanza helt förbi. Hur tondöv kan man vara? 

 

Jag har inte sett någon riktig ursäkt från banken. På Twitter finns ett lamt urskuldande och man förhäver sig också med att påstå att tjänsten var borta mindre än en timme. Detta är inte sant - tro mig, jag provade ett otal gånger att logga in under svärande, spott och spe. Ni borde lagt er platt, låtit några huvuden rulla och erbjuda alla kunder ekonomisk ersättning utan minsta motprestation. Men inte då.

 

Jag förutsätter alltid att jag som kund ska bemötas med respekt samt varor och tjänster av god kvalitet. När så inte sker så slutar jag att vara kund hos det företaget. Så sker från och med nu kring Avanza. Ni får inte ett tack för den här tiden. 

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1454
64
0
Fantastiska Far...

Personligen har jag alltid varit kund hos Nornet hela tiden...men jag har ett inaktivt konto hos Avanza. Känslan är väl att avanza har ett snyggare gränssnitt...men samtidigt tycker jag att jag oftare ser rapporter om störningar?? Kan det vara så att man prioriterar "skönhet" före function...med tanke på att det är en lågpristjänst (precis som nordnet) så behöver man prioritera resurser hårt....

G-ice's picture
9
76
2
0
G-ice

Jag har konto på båda, Avanza har en mkt snyggare layout och fler användarfunktioner och nyckeltal för ens portfölj tex.

Jag vill stanna på Avanza men eftersom de inte godkänner min kreditansökan då jag inte har någon inkomst (är student) så har jag inget val. Jag vill belåna mina portföljer med ca 11% via "Superlånet" (1,7% ränta). Detta går inte Avanza med på trots att de tar portföljen som säkerhet och att de därmed har rätt att göra tvångsförsäljning vid ej fullföljda räntebetalningar. Jag tycker det här är lite märkligt då samtidigt Nordnet godkänt detta (dessutom till en lägre ränta).

Risken med 11% belåning (då är aktierna dessutom redan godkända och har ett visst belåningsvärde) är ju väldigt liten. Även om jag inte har någon inkomst så har ju banken rätt att göra tvångsförsäljningar i worst case scenario. Det har dessutom varit omöjligt att få dem att ombepröva detta beslut.

Så hädanefter kommer jag succesivt flytta över mitt sparande till Nordnet. Tyvärr.

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Hej per penning!

 

Tekniska problem är rätt vanligt i banker därför har Jag fyra banker. Nordea, SBAB, Nordnet och Avanza.

 

Ett tips.

För att kontrollera om det lönar sig med många banker så måste du helt enkelt ta fram miniräknaren och räkna efter. Innebär den eventuella rabatten (vanligen på bolånet) att det totalt sett blir billigare än vad det blir att sprida ut tjänsterna så kan det vara en god affär. Men med tanke på Courtage, uttagsavgifter,valutaväxlingsavgifter etc så är det bra med många banker.

 

Hur många kort och koder man klarar av att hantera kan bara var och en svara på.

Men säkerhet kan också vara ett skäl att ha flera banker. Låt säga att du är utomlands och det är tekniska problem med ditt kontokort. Då kan det vara värt att ha ytterligare kontokort tillgängligt och då gärna hos en annan bank som kanske inte har tekniska problem för stunden. 

 

Vad som är rätt för oss behöver inte vara rätt för någon annan. Själv har jag fyra banker för närvarande, men skulle det uppstå en situation där det antingen av kvalitetsskäl eller ekonomiska skäl skulle vara motiverat att bara ha en, så kan jag tänka mig det också. Eller nästan i varje fall, då jag gillar att resa skulle nog av säkerhetsskäl fortfarande ha kontokort från fler än en bank… men det är jag.

 

/Ekonomiblogg

PerPenning's picture
259
642
53
0
PerPenning

Tack för era kommentarer. 

Jag är rejält sne på Avanza. Men som sagt, det är en lågpristjänst. 

Någon erfarenhet av degiro?

Anonymous's picture
M (ej registrerad)

Äh, gnällpelle. Jag har Avanza + konton i SEB & Handelsbanken. ALLA har haft tekniska problem, sådant händer - oavsett hur mycket expert du tycker dig vara. 

lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Jag älskar Avanzas hemsida men jag nu under några månader funderat på att flytta mitt sparande till Nordnet för att halvera kostnaderna för belåningen på min portfölj.

PerPenning's picture
259
642
53
0
PerPenning

Haha, M. Jämför inte SEB och SHB med Avanza. Storbankerna är definitivt usla avseende teknik. Avanza borde sikta högre än så här. Och vad vet du om upptid och tillgänglighet av IT-system som inte jag vet?

PerPenning's picture
259
642
53
0
PerPenning

Håller med dig, Lordmetroid. Det är en mycket bra webtjänst.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (41)

Taggar