PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bidrar du?

Emellanåt funderar jag på om vi som bor i vårt avlånga land inte är blasé? De generationer som fick kämpa med allt från kampen om demokratin, mat på bordet och inte minst kvinnlig rösträtt är på väg bort, kvar är vi som skördat frukterna av dessa ansträngningar. Allt var serverat för oss, vi behövde bara sätta oss till bords. Skillnaden mellan oss och bortskämda barn är hårfin.

 

Jag tror att det finns en stor fara i den liknöjdhet som råder. Vi tänker mer på att sko oss själva, köpa bil och sommarstuga än att mota fascism i grind eller att slå vakt om demokratiska värden. Hur många av oss läser de nyheter om vår värld som har en ny Stalin i öst och möjligen en ny Mussolini i väst och istället förfasas över stora barngrupper på dagis? Att navelskåda och att gnälla kringbagateller är synnerligen nysvenskt.

 

Jag blir lätt illamående när jag läser eller hör traders som ständigt översätter världspolitik till hur det påverkar deras aktieportföljer. Samtidigt så är jag inte förvånad - girighet är inte vackert men mänskligt men trångsynt och enfaldigt. För i slutänden så är det ju ändå så att hela vår tillvaro och dess trygghet bygger på vår gemensamma samhällsbyggnad - finns det ingen läkare att ta hand om dig när du blir sjuk, en polis när du blir utsatt för brott och ett försvar mot aggressiva grannar så spelar allt det andra mindre roll.

 

Samhällsbyggnad är ett intressant ämne, anser jag. Det finns ju något som ibland kallas den tärande sektorn - den offentliga som bärs upp av våra skattemedel. Detta är kvalificerad tjurbajs på renaste svenska. Det åtgår visserligen skattemedel till vård, omsorg, skola och så vidare men det finns också ett stort värde i dessa funktioner. Däremot så finns det verkligt tärande yrken, eller vad det ska kallas. Sådant som ingen av oss har någon nytta eller glädje av. Jag slänger iväg några brandfacklor.

 

Du som är daytrader - du är ingenting. Du tillför inget. Du är en som enbart åker snålskjuts. Du är en tärande sektor. Till din sort lägger jag pokerspelare, finansiella rådgivare, stora delar av banksektorn, arbetsskygga, övervintrande studenter, många politiker, flertalet makthavare och samtligt anställda på arbetsförmedlingen. Vad ska vi med er till?

 

Vad är ditt syfte? Vad tillför du? Vad är ditt bidrag till vårt gemensamma? Att du konsumerar och betalar skatt är då inte ett svar moget.

 

Eller du struntar i vilket bara du blir välbemedlad och tät? Är du ett ego? Många av er är det. Jag ser det varje dag i olika situationer. Skithögar med bara sitt eget bästa för ögonen. Kanske man int ska vara blöt? Bunt ihop och slå ihjäl dom? :-)

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
m96 (ej registrerad)

Jag skulle tro att många börjar tröttnt på att bidra när det land som tagit generationer att bygga upp håller på att förstöras och brytas ned år efter år av ett gäng psykopater och deras intressen.

Det finns en gräns. Man får inte tillbaka nånting längre. De flesta bidrar oavsett ingenting med sitt jobb mer än till elitens agenda. Förmodligen förbrukar de flesta mer resurser bara på väg till jobbet än vad man sen skapar under dagen. Färre och färre blir intresserade av att bidra när de ser att saker går åt fel håll.. och befolkningen bara matas med propaganda via mainstreammedia och verkar köpa allting rakt av. Bara och se krigshetsen mot Ryssland nu och den desinformation som sprids.

Tänker jag bidra till globalisternas agenda och hjälpa till med att bryta ned fundamenten till hela samhället? Nej.

Trading kan vara ett sätt att suga ut pengar ur systemet. Det handlar mer om vad man sen gör med de pengar man suger ut. Det är ju wallstreet och bankerna de kommer ifrån ursprungligen och de skapar bara mer och mer av dem. Har du dåligt samvete över det kan du skänka en del av dem till nåt du tror på.

Anonymous's picture
M98 (ej registrerad)

Intressant att Putin-troll har hittat hit... "Krigshets mot Ryssland" Ja, just det.. Snarare krigshot från Ryssland mot sina mindre grannländer. 

Anonymous's picture
m96 (ej registrerad)

M98.

Du måste stänga av mainstreammedia. Det är elitens propagandainstrument no1 tyvärr. De presenterar inte verkligheten för dig. Borde vara uppenbart för de flesta vid det här laget med tanke på tidigare händelser..

Nu lämnar vi medias fantasivärld en stund och ser på verkligheten istället.

Vem är det som flyger kors och tvärs och bombar sönder halva planeten för att kunna upprätthålla det här skuldsystemet? Land efter land efter land i ruiner.. vem är det som avsätter ledare som inte följer västs intressen och sponsrar statskupper och stöttar terrorister när det passar en själv? Nej.. det är inte Putin.. det är väst som håller på med detta. Hur många länder har man invaderat hittills? Hur ser det ut på de ställen man varit?

http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2015/12/us-interventio...

Vidare är det väst som flyger omkring och har militärövningar precis vid ryska gränsen. Är det Ryssland som är borta vid USAs gräns och flyger omkring? Nej.

Det är inte Ryssland som bygger mililtärbaser och raketramper vid gränsen till USA.

Det är nato som gör detta vid Rysslands gräns..

Du måste sluta med att låta dig luras av propagandan som västs bankirelit kör in i huvet på dig! Den har ingenting med verkligheten att göra.. och det börjar bli dags för folket att vakna upp.. innan det är för sent. Du måste själv sätta dig in i hur systemet fungerar från grunden.

General Wesley Clark:

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw&feature=youtu.be&t=1m3s

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Intressant. Framförallt intressant med oregistrerade kommentatorer. 

Framförallt intressant att ingen berört ämnet i artikeln och bara lyckats skjuta utanför målet. :)

Anonymous's picture
M98 (ej registrerad)

Ett tips: ordet raketramper är det ingen som använder i Sverige. Du kan inte inte bara köra Google translate rätt av. Dessutom brer du på för brett. Enkelt att se att du är ett Ryss-troll. 

Ledsen Per att jag hamnade utanför ämnet. Ska inte upprepas. Tack för en bra blogg. Du är en inspirationskälla när det gäller sparande.

Anonymous's picture
m96 (ej registrerad)

M98

Det var droppar i havet jag tog upp :)

Ett par bilder som illustrerar läget ganska bra hehe

http://jinge.se/wp-content/uploads/USA-omringning1.jpg

https://pbs.twimg.com/media/Cf8mnt0WsAAwY93.jpg

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Ingen fara, M98. Att vi har ett rysstroll i tråden syns så uppenbart. Språket är så dåligt, framförallt. Käften nu, m96.

Anonymous's picture
m96 (ej registrerad)

Mr Per

S-t-ä-n-g  a-v mainstreammedia! För din egen skull...

Du får din världsbild helt förvriden. Du borde se varningssignalerna själv när du använder medias uttryck rakt av som de spenderat stora summor på att köra in i huvet på folk. Du måste lära dig att ta in fakta själv! Samt förstå det system vi lever under. För det gör du inte. Jag vet att det är jobbigt att lära om.. men det finns inte mkt framtid för den här befolkningen om folk inte orkar det ens.

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Här har vi en bra sammanfattning av det väkända "rysstrollet" Paul Craig Roberts som satt i Reagans regering på 80-talet :)

https://youtu.be/dw-aOS1d16I?t=20m

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

M96, beklagar men jag läser mångt fler media än vad du inbillar dig. Dessutom så syns det så väl att du klipper ihop din text och att din svenska är på en åttaårings nivå. Gå och lägg dig!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar