PerPenning
Likes
252
Antal inlägg
581
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Billiga verktyg

En liten godbit i min portfölj är B&B Tools. Nyligen rapporterade detta verkstadsbolag där resultatet efter skatt blev 3,40 kronor per aktie. Försäljningsvolymen ökade i stort undantaget för Norge. På Avanza så skrevs aktien ned av analytikern Per Ericson, en analys som inte rimmar med mina åsikter.

 

Rörelseresultatet visar en god förbättring och det arbetas kontinuerligt med att förändra fokus i Norge bort från sorgebarnet offshore. Ulf Lilius arbete är inte klart ännu men hans koncept med decentralisering har tidigare varit framgångsrik.

 

Att aktien är kall är dock helt korrekt men också en möjlighet. Aktien är mycket lågt värderad och och ger en god direktavkastning. Jag som är en tålmodig investerare kan heller inte se att prislappen på något sätt kan avskräcka till ett köp - att hitta ett billigare kvalitetsbolag på börsen är idag inte lätt.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar