PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Du behöver en budget

Den senaste versionen av 'You need a budget' - enligt mig det bästa verktyget tillgängligt för att lyckas med att bygga en frisk privatekonomi - har blivit så mycket bättre än föregående. Teamet bakom YNAB har gjort en uppsjö förbättringar som ytterligare stödjer och förtydligar hur dina slantar används - och bör användas framåt. 

Min favoritfunktion i YNAB kallas för 'reconciliation' vilket jag har lite svårt för att översätta till god svenska. Jag själv ser funktionen så som ett bokslut 'när du vill'. För varje transaktion du gör i kassaboken kan du låsa den och balansera ditt konto. Detta är mycket användbart då du kanske glömt någon utgift. Du vet ditt kontosaldo så med 'reconciliation' balanserar du kontot med en justeringstransaktion. Jag gör detta regelbundet och kan därför lägga gammalt åt sidan och fokusera på det som istället kommer framöver. Jag upplevde det besvärligt i YNAB version 3 att balansera kontona korrekt. En glömd glass eller tidning kunde ställa till det.

Med den nya mobilklienten av YNAB bör du inte glömma några inköp. Den är verkligen finfin eftersom den inte längre behöver synkas mot datorn. Nu lagras data istället i 'molnet' via DropBox och synkroniseras med YNAB i din dator så fort du startar applikationen. Ja, detta gäller vice versa så dina siffror stämmer också i mobilen efter att du arbetat med YNAB i datorn.

Det finns många andra bra förbättringar i YNAB version 4, så som enklare budgetering och tydligare rapporter. Mycket talar för att möjligheten till en förbättrad privatekonomi är större när YNAB används eftersom verktyget har ett utpräglat fokus på vad som ligger i framtiden, jämfört med en traditionell kassabok 
som till största del berättar vad som redan skett.

Enligt en statistisk undersökning så har YNAB-användare i genomsnitt 1326 kronor mer över att röra sig med varje månad. Detta tack vare det enkla regelverk på fyra punkter som YNAB bygger på. Det är inte för inte som 'You need a budget' kallas de stressfria finanserna.

 

Anonymous's picture
David (ej registrerad)

Reconsilciliation, på svenska skulle man kunna säga "avstämma". Vad tror du om den översättningen?

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Tack David. Avstämma är ju det man gör. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar