PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Du först

För att kunna bygga den där framtida förmögenheten som ger dig friheten och tiden åter krävs det lite uppoffring. Alla är inte beredda på att göra dylika insatser och kommer därför heller inte komma någon vart utan istället fortsätta sitt kutande i det snurriga hamsterhjulet. Men även om man har viljan och ambitionen så kanske man saknar metoder och verktyg? För hur ska det gå till att hitta slantar i en redan ansträngd vardagsekonomi som med nöd och näppe går jämnt skägg med kostnader och utgifter?

Ja, självfallet är det inte så att du kan strunta i att betala hyran eller elen - det krävs lite mer än så i en förberedande fas. Du måste helt enkelt göra en analys av vart dina pengar tar vägen idag och sedan följa upp med hur du kan kapa eller reducera kostnader. För vissa människor är detta en ganska enkel övning där köpkaffe, tidningsprenumerationer och skräpmat är lämpliga sparkandidater. För vissa andra krävs det en rejäl genomkörare med kontoutdragsanalyser i kombination med ett bra budgetverktyg - du känner till You Need A Budget, förmodar jag?

När du hittat en slant i mellanskillnad så ska du utan omsvep eller ursäkter se till att dessa pengar automatiskt överförs till din sparkassa - via autogiro eller liknande. På så sätt så är du igång. Det svåraste är helt enkelt att komma igång! Överförd kosing som inte är direkt tillgänglig finns det ett automatiskt hinder att komma åt. Istället så gäller det att visa kreativitet i att gå runt med de slantar som blir över - efter att du betalat dig själv först.

Du bygger sedan vidare på det här konceptet genom att öka överföringarna när du får högre lön eller minskade kostnader. Eller om du får ett arv, inte minst?

Det är en härlig mental resa att gå ifrån att inte få något över efter att räkningarna är betalda till att helt vända på konceptet - att alla fodringsägare får stå tillbaka eftersom du kommer i första hand.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
buylater's picture
18
15
9
0
buylater

Jag gör precis på detta sätt. När lönen kommer så har jag en automatisk överföring och investerar dem i fonder. 
Fungerar jättebra och jag saknar inte de pengarna längre. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar