PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Dyr yta

Bister börs och inget roligt att titta på. Så jag ägnar mig åt min nya hobby - att spara pengar. Mina dagliga tvåhundratrettiofyra kronor som är vad jag har att röra mig med är fortsatt både en inspiration och en kamp. Det är nästintill omöjligt att få till det. Jag ligger nu över en tusenlapp back - var av nöd tvungen att tanka och köpa dammsugarpåsar. Behöver nu fem helt köpfria dagar för att vara ikapp och det kommer inte att gå hela vägen. Min medvetenhet kring det här syns dock redan på kontona och maj kommer att avslutas finfint.

Satt och funderade lite på boendet. Jag myser lite i vetskapen om att vi i juli månad ska lägga om hälften av bolånen och att det med lätthet blir 1 700 kronor billigare att låna efter det - en hel del pengar på ett år att spara.

Vi har en relativt ny villa, enligt min syn på saken. Byggd 1990 och tillbyggd tio år senare. Etthundrasextiotre kvadratmeter i ett plan och lagom patinerad och använd inomhus. Skicket är fint och efter att ha gjort en del arbeten med en total kostnad runt sextiotusen kronor sedan 2011 är det inte något av vikt kvar att göra. Jag och fru Penning har inget behov av att byta ut badrum eller kök under överskådlig tid, golven är repiga och innerdörrarna slitna men inte så farligt.

Vi köpte kåken för knappt 20 000 kronor per kvadratmeter. Dyrt? Ja, kanske. Vi får se om vi en dag får pengarna åter. Oavsett så är det ett hus med en beprövad klassisk byggmetod och de eventuella problem som fanns har uppdagats av förra ägaren - och vår besiktningsman. Att köpa en ny kåk är inte ett alternativ för oss.

Läser om A-hus och deras mest köpta hus - Vinga. Det ser coolt ut. Men för knappt 2,4 miljoner kronor utan tomt så får man ett färdigt hus - det låter ju trevligt. På vår ort kostar en tomt minst 1,5 miljoner, dock. Därutöver tillkommer många kostnader så som trädgård och planteringar. Jag gissar på att under 4 miljoner kan bli svårt att sno till affären. Men det är nytt och helt fräscht, så klart. Jag har däremot hört lite för många människor med nya hus som fått diverse problem på grund av byggkvalitet, slarv eller rena konstruktionsmissar. Det mesta åtgärdas så klart inom ramen för garantier men inte är det så problemfritt som hustillverkarna vill göra gällande.

Nej, nu är det dags för soffan och ett avsnitt av Mad Men.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar