PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Egna varor

 

Tryckte på beställningsknappen på Systembolagets hemsida för att investera i några goda drycker. Jag säger just investera av den anledningen att familjen Penning just investerat en liten slant i den vingård där vinerna produceras - Domaine d’Escapat. Vi har redan tidigare provat det vita vinet som förgyllt de ljumma sommarkvällarna. Denna gång blir det tolv flaskor av det röda och ytterligare sex av det vita - sommaren kan ju bli lång, ibland ända in i senare delen av september. Tyvärr finns endast tre av vingårdens drycker att beställa på vårt eget svenska spritmonopolbolag.

 

Familjen Penning har en Willys-butik på ganska nära håll och denna butik saluför Alvestaglass. Den är mycket god och det är den enda vi numera köper - för vi är delägare. Sådant förpliktigar? Att konsumera egna varor känns så mycket bättre, så känner jag.

 

Dessa båda investeringar är gjorda i mindre verksamheter som både är lite sköra men också har fantastisk potential. De drivs av eldsjälar, har korta beslutsvägar och är heller inte upptäckta av den stora massan eller de stora aktörerna i investeringsleden. För vår del började det hela då John och Johan i Börspodden tipsade om Pepin och så kallad crow funding gräsrotsfinansiering. Att få vara med relativt tidigt i sådana här verksamheter är i sig väldigt spännande.

 

Alvestaglass fick på så sätt 900 nya delägare medan Domaine d’Escapat nått nästan 600 och den senare är fortfarande öppen för fler intressenter. Glassbolaget växer i genomsnitt med över 25% årligen och vinförsäljningen har ökat med 60% sedan ifjol - så nog finns det potential.

 

Kronfönster är ett annat intressant bolag som kommer att öppna snart för investeringar. Tittar du på TV någon enstaka gång lär du ha sett reklamen - kvalitetsfönster på nätet. Här har jag ännu inte bestämt mig hur jag ska göra, dock. Vad anser du? Är det framtiden att beställa sina fönster på nätet mot fina rabatter? Men vem är egentligen förvånad över att även detta är ett företag sprunget ur det småländska höglandet?

 

Att köpa eller konsumera varor och tjänster ur sin egen aktieportfölj måste vara optimalt. ICA-gruppen är ett sådant bolag som jag har ökat i den senare tiden - de går bra, har utmärkta fundamenta och det är där vi handlar nästan all vår mat. Vi gillar skarpt vår lokala ICA-handlare som är en trevlig prick och ett litet familjeföretag i sig. När mjölken och brödet hamnar i kundvagnen så vet jag att jag köper egna varor - känns prima liv.

 

Dessutom - alla behöver vi äta varje dag. Och glass samt vin förgyller livet i stort.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
nonhosonno's picture
8
14
0
0
nonhosonno

Ja vin förgyller!

Fick reggat mig här då så jag kan kommentera :)

Egon Investor's picture
19
70
3
0
Egon Investor

Jag besökte H&M för några veckor sedan och var så nöjd med mina tröjor att jag köpte in bolaget i min aktieportfölj. Kändes prima! Kul att vi tänker likadant!

Inte helt rationellt kanske, men så tror jag ju mig inte besitta någon magisk förmåga att välja ut de allra bästa aktierna.

Kul inlägg - tack!

Mvh

Egon

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar