PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
626
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Förkärlek till avkastning

Jag tycker inte om podden Fill or Kill något mera. Handelsson, Ensamma vargen och Phukethandlaren är inget snälla numera. I det senaste avsnittet av podden så dissar de stygga gossarna både fastighetsbranschen och preferensaktier. Och jag som investerat just i dessa! Får man göra så? Är det klädsamt och salongsfähigt? Inser de inte att jag och många med mig kan bli ledsna, inte vilja leka mer i sandlådan och gå hem?

 

Ja, inte vet jag. De får kanske rätt? Att Ivar Krueger, vår egen svenska tändstickskung, sålde just preferensaktier till den amerikanska allmänheten är kanske okänt? Lite historik finns här och en utmärkt bok som jag kan rekommendera går att läsa. Oavsett, för en arbetande småsparare som jag som har ett stadigt kneg och ingen börsskärmstid på vardagarna är det alltid en svår ekvation. Lite avkastning på slantarna önskas och hur får man det numera om inte med preffar?

 

Jag funderar emellanåt hur många nya daytraders de senaste årens börsuppgång har kläckt fram. Unga och historielösa med en önskan om snabba pengar. Och hur många av dessa lyssnar på börspoddar, tro? Jag minns, så som den gamla farbror jag är, att det en gång före en jättebubbelkrasch kryllade av män, för kvinnor är generellt klokare, som sa upp sig från sina arbeten, tog sin besparingar och köpte en dator och började daytrada med resten. Hur många är de nu därute i slott och koja?

 

Var och en får självfallet ha sin egen åsikt kring en framtid vi inte känner till. Jag själv är en försiktigare general numera och mycket beror på utsikten. Att backa lite och se på hur de övergripande linjerna ter sig i kullar och dalar på kursindex är lite mera makro för mig. Huruvida mina preferensaktier blir en bra affär eller inte återstår att se men jag tror och hoppas att så blir fallet. Det är övervintrade pengar som ska ge lite fin avkastning för vidare investeringar. Om inlösen kommer eller ej är en annan fundering men jag ser inte att det är försäljning på ett antal år förestående för penningfamiljen.

 

All respekt till de kunniga affärsmännen i Fill or Kill men en tröttkofta som jag läser hellre börsguiden och Börsdata och lutar mig mot dessa. Och dessutom - får vi en fet bubbla och panikbroms och krasch utan like så tror jag att mången daytrader får söka nytt jobb då sparkapitalet brunnit upp och hoppet om en ljus miljonärsframtid slocknat. Det hände förra gången, det minns jag.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Känner mig som en gubbe när jag läser/lyssnar om alla daytraders. 

zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

Fattar inte heller grejen med alla traders, som ofta snackar om 100 % hit och 100 % dit. Kommer gå åt helvete för många av dem inom något/några år :)

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Lyssnade på avsnittet och måste dock hålla med FillOrKill ang preffar. Är inget att ha i mina ögon. Tycker om dig iaf dock. ;)

Investerarfysikern's picture
748
1379
139
0
Investerarfysikern

Håller med dig, det finns många traders där ute som spår i kurser och nyheter och som det säkert inte kommer gå så bra för. Utöver det är det lite tråkigt att poddar spär på detta beteende för nybörjare, vilket gör att många letar snabba pengar. Tycker inte heller att Fill or Kill-podden är så bra på stock-picks, mycket om att spå i framtiden och trender. Däremot tycker jag att de gör bra omvärldsanalyser, vilket gör de intressanta att lyssna på. Kan förstå deras kritik mot preffar. Benjamin Graham skriver i "The Intelligent Investor" om hur de är det sämsta av både aktier och obligationer, så den kritiken är inte ny direkt. I USA så håller high-yield marknaden på att ligga risigt till, vilket kan smitta av sig på svenska preffar.

Anonymous's picture
Donald Hall (ej registrerad)

Behöver du ett lån? Behöver du pengar för att betala dina räkningar ?? Är du i behov av pengar för att starta ett företag? Har banken vägrade att erbjuda dig ett lån ?? Jag vill att du vet att vi är registrerade och certifierade långivare. Apex Kredit Företagen erbjuder lån ut till privatpersoner och företag i behov av lån. Vi erbjuder lån på 3% ränta. Vi erbjuder både företag och personliga lån. Vi erbjuder lån från intervallet $ 1,000.00 till $ 5,000,000.00. Så om du är intresserad av att få ett lån, är du att kontakta oss idag via e-post. apex.loanfirms24@hotmail.com

Tack

Donald Hall
Apex Lån Företag / VD

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (33)

Taggar