PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Från ryggmärgen

Det kan vara lite kul att vara sjuk också. Man kan exempelvis ägna mer tid åt Twitter - denna galna kanal som kan liknas vid ett exhibitionistiskt horstråk - var och en behöver sälja sina varor så inbjudande som möjligt men helst inte avslöja vad som döljer sig bakom desamma. Politiker, inte minst, tror fullt och fast att sociala medier är deras livlina för att få vara med framgent vid den svenska smörgåsbordet och att medborgarpöbeln som läser deras tweets är mindre begåvade mentalt än vad de är - vilket misstag!

 

Idag gick jag helt omedvetet i polemik med vår numera ganska berömda samordnare mot  våldsbejakande extremism, Anna Carlstedt, som tog över detta uppdrag efter två fullständigt inkapabla personer - Alice Bah Kuhnke samt Mona Sahlin. Hillevi Engström är här med sina fyra veckor inte värd att nämnas i sammanhanget. Det måste vara en guldsits att ta över efter dessa båda klåpare - det räcker ju att man bara gör liiite bättre ifrån sig så kan man få lovord och ryggdunk. Tyvärr är ju Annas bakgrund för rollen illa vald, lite som att en rörmokare skulle börja göra en nagelbyggares jobb - det är knappast rätt meriter som varit orsaken till valet utan, i sedvanlig ordning, en svågerpolitiskt tillsatt tjänst.

 

 

I tweeten på bilden ovan, som Anna får hopp kring, sitter Salahuddin Barakat, välkänd imam som ser kvinnor så som smutsiga, och även Antje, svenska kyrkans nedmonterare numero uno. Det enda som är fint i bilden är att ingen föds till extremist, resten är förljuget.

 

Anna fick just den frågan kring vad det är för hoppfullt med herr Barakat i ovan bild och får då ett ryggmärgssvar tillbaka som inte är ett svar utan ett simpelt påhopp. Barnrumpor som går i vuxna skor har jag svårt för och jag hoppade in i debatten, se nedan.

 

 

Jag blev full i skratt och samtidigt lite rädd. Kvaliteten är så låg på dessa människors förmågor. Anna gillade inte min anonyma profil eftersom hon troligen utgick ifrån att jag var ett politiskt troll, kanske på högerkanten. Men det är jag ju inte - blott en familjefar som arbetar på riktigt, bor i villa och klappar katt. Men jag är inte dum och jag vill av många skäl inte gå på catwalken. 

 

Jag svarade Anna att hon gärna får kontakta mig via mail så kan hon få närmare information om vem jag är. Vi får väl se om hon vågar.

 

Om nu Anna inte blir färdig med att kontakta mig så må så vara. Hon kan ju med all rätta utgå ifrån att jag är:

  • medelålders
  • vit
  • man

Check på alla tre och redan där är jag en paria för de flesta så kallade feminister. Men skillnaden är att många av de som står på barrikaden för feminismen inte har egna döttrar som de behöver oroa sig för i det samhälle som nu växer fram med kvinnohat, likt det patriarkala struktur som Salahuddin Barakat företräder. 

 

Jag väljer bort feminism för humanism alla människors lika värde oavsett vad eller vem du är. Jag lovar er - jag kommer att slåss, och det hårt, för att mina barn, oavsett kön, ska ha samma förutsättningar och värderas lika. De som inte ställer upp på det har faktiskt - inte - här - att - göra.

 

Kanske rasist? Ja, varför inte? Kläm in det också. Jag kallade chokladbollar för negerboll som barn men det har jag slutat med. Jag anser att all religion alltid är underordnade mänskliga värden och rättigheter. Jag tycker inte att Pippi-böckerna är rasistiska utan något för sin samtid. Jag vet inte många som likt jag har arbetat på en arbetsplats med 27 olika nationaliteter. Hur många invandrade känner du, Anna? Ska vi tävla? Jag vet också därför att goda och onda människor och allt däremellan bryter alla ursprung och kulturer. 

 

Anna har ett svårt jobb - jag hade inte velat ha det då jag känner min begränsning i förmåga. Varför gör inte du det, Anna? Handlar allt om karriär? Du har inte kompetensen och är snart utbytt. 

 

Politiker i stort - sluta vara naiva. Tro inte att väljarkåren är en skock får. Valet 2018 kommer tydligt att visa vilka som visade oss respekt, lyssnade på oss och tog våra problem på allvar.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

Ja, det är intressant hur alla dessa "politiker", och deras tillsatta kompisar, dagligen gör bort sig i media, i sociala media mm. Vad är det som gör det så enormt svårt för dem att uppträda korrekt och agera proffessionellt, som alla andra gör i sina vanliga arbeten? Vad är det som är så svårt med att hushålla med statens resurser på det viset de som betalar rimligen kan förvänta sig? Betalar jag för en vara som sedan inte levereras, så är det vanligtvis att anse som ett brott. Men inte när politikerna bryter samhällsontraktet? Vi måste bevisligen återupprätta tjänstemannaansvaret riktigt skarpt, för politiker klarar inte av frihet utan måste bevisligen hållas i oerhört strama tyglar. Kanske är det bara SD som kan fixa det sistnämda, eller Medborgerlig Samling? Mvh  https://investera-pengar.blogspot.se/

 

Anonymous's picture
Helmer76 (ej registrerad)

Instämmer i allt du skriver i detta inlägg.
Karriärshunger i kubik!

Tack för en bra blogg!

Anonymous's picture
Simpa (ej registrerad)

Men herregud vilken människa... Bra att du ifrågasätter. Jag blir så trött på politiker när man inser att det bara är en vanlig människa med extra mycket makthunger som råkat hamna i rätt sällskap. Och inte en god person som vill göra världen bättre.

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Tack Investeraren, huvudet på spiken. Jag tror inte att jag hade haft kvar mitt jobb om jag gjorde blunders i samma dignitet. Att SD skulle växa såg jag med många andra redan före valet 2014 - men inte de etablerade partierna. Idag råder viss panik och man vet ärligt talat inte vad man ska göra, elefanten är i rummet och på ett eller annat sätt måste man förhålla sig. Jag lyssnade en hel del på de intervjuer som gjordes i Almedalen av partiledare och jag förstår att Jimmy Åkesson attraherar väljarkåren - tyvärr finns det rätt mycket grummel i botten kvar på det partiet men onekligen är de på rätt väg för att kanske nå 30 procent 2018 - skulle inte förvåna mig alls. Valåret kommer onekligen att bli intressant. 

Tack Helmer, det uppskattas. 

Tack Simpa, jag kunde inte låta bli när vuxna barn kastar sand på varandra med sin lilla plastspade. Din aspekt är viktig - vill vår enorma administration av politiker och tjänstemän göra världen och vårt land bättre eller är det bara step stones i deras karriärer?

Anonymous's picture
Vit, medelålder... (ej registrerad)

Klockrent! Vi behöver fler som står upp och ifrågasätter politikerna. Tyvärr verkar det inte hjälpa nämnvärt, men att visa missnöjet kanske upprätthåller status quo, vilket åtminstone är bättre än att bli en öststat med (utbredd) korruption. Samhällskontraktet är inte ömsesidigt bindande längre, jag tar han om mig och mina och håller mig utanför resten, i värsta fall kan man gömma sig i de norrländska skogarna om skeppet sjunker :)

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Tack, Vit medelålders, tyvärr blir jag snabbt trött på den låga nivån och dåliga samtalsklimatet.

Anonymous's picture
Annan person so... (ej registrerad)

Tack för en bra och ofta tänkvärd blogg.  Skrämmande med dessa politruker som tror att likes är bättre än resultat och att man man vinner val på att förolämpa och attackera personer istället för svara på frågor och handling

"Politiker i stort - sluta vara naiva. Tro inte att väljarkåren är en skock får. Valet 2018 kommer tydligt att visa vilka som visade oss respekt, lyssnade på oss och tog våra problem på allvar."

just så. Själv ser jag inget möjligt önskvärt resultat bara. Hoppas starkt att sosseadeln åker ut på arslet precis som de gjort i resten av Europa. Men finns väl inte ett enda parti som vill minska offantliga sektorn eller göra de reformer som måste till för att slippa statsbankrutt och/eller totalt nedmonterad välfärd.

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Tack Annan person, så som du ser jag inga roliga resultat alls då jag inte längre har något parti som ser världen så som jag.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar