PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Friska slag

Det är studenttider. Mången vit mössa på lastbilsflak med visselpipor i munnen och drömmar om framtiden i sina sinnen. Dag efter dag under veckan som passerat har skola efter skola släppt ut ungdomar på sin trappa som efter ett antal års studier nu är redo för livet. 

Exakt vad det livet kommer att bestå i skiljer sig ju så klart åt - en del väljer att direkt studera vidare då en gymnasieexamen sällan leder till ett lönearbete. Andra tar så kallade sabbatsår och reser världen kring eller liknande - jag hade gärna tagit mig ett eller annat sådant år jag med. Vissa saknar idéer om sin framtid och så kan det också vara - det kan behövas en hel del begrundande och kanske även en spark i baken för att komma till skott.

Hittills har jag varit på två studentsammankomster så här långt. Det kommer att bli ytterligare en under den kommande veckan. Jag erkänner - jag har varit traditionellt feg i valen av studentgåvor. Det har blivit smycke och det har blivit samlingsglas. Egentligen så hade jag velat ge bort en liten men naggande börsportfölj samt en liten lektion i ränta-på-räntaeffekten och vad den kan innebära för den ljusnande framtid. Några aktier i ett antal kvalitetsbolag som studenten kan lära om och följa och förhoppningsvis skaffa sig ett intresse kring.

Att byta ut glas mot ett ekonomiskt oberoende. Att byta ut ett silverhalsband mot en insikt och en ny kunskap. Att byta ut en ring mot den plats där de härliga lagrarna gro. Det är vad jag borde gjort.

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar