PerPenning
Likes
259
Antal inlägg
641
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Gott slut och en godare början

 

Nu är det dags att avrunda året. Det är ju en ren konstruktion att ett år tar slut och ett nytt tar vid. Men för en del människor kan det innebära ett startskott för träning, hälsa eller en bättre ekonomi. För egen del gör jag ett finansiellt avslut vid årsskiftet för att jämföra över tolv månader men det finns många modeller som troligen är bättre, så som ett rullande tolv eller trettiosex.

 

Det är något som exempelvis Premiepensionsmyndigheten borde tar efter då de visar sina fonder idag hur de gått under ett år, så som 2017. Jag hade hellre sett ett rullande tolv här.

 

Pensionen är en viktig del i din privatekonomi, något som många yngre förbiser. Men efter arbetslivet så har du kanske trettio år till att leva - eller mer. Var dina pensionspengar arbetar kommer att innebära markanta skillnader över tid. Bedragare har ju insett att med många passiva pensionssparare och därmed mycket pengar så räcker det med att stjäla en promille för att bli mångmiljonär. Alltför många människor glömmer bort sina pensionspengar, vilket är märkligt. Allra förvaltade ungefär 20 miljarder kronor när de gjorde sina affärer 2015. I dagsläget förvaltar Solidar nära 25 miljarder åt 130 000 kunder. Bakgrunden till den stora mängden kunder är densamma. Spararna har inte valt fonden själva utan jagats in av telefonförsäljare som förmodligen riktat in sig på en ointresserad målgrupp som inte ifrågasätter dålig avkastning. Alla vill ha dina pengar - men du borde vilja ha dem mer.

 

Men nog om det. Fortfarande är det 2017. Lev vidare i nuet och titta inte bortom det. Framtiden kommer i sinom tid, Gott Nytt År och behåll tillförsikten och förnöjsamheten.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Ekonomitankar's picture
13
30
0
0
Ekonomitankar

Jasom på Avanza där man kan välja mellan i år eller ett år.

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Alla vill ha dina pengar:

 

Pensionen är en viktig del i din privatekonomi, självklart är det mycket viktig del i Pensionen och gör stor skillnader över tid. Man kan ju undra varför så många människor glömmer bort sina pensionspengar. Jag håller med fullständigt.

 

Jag tror att det är mycket svårt för många att sätta sig in det med Pensionen och ppm. Men jag undrar också hur ett påstående man ofta hör är att problemet med att framtida pensionärer kan få olika utfall. Självklart ger olika val olika utfall, men det är också en av tankarna bakom premiepensionssystemet.

 

En väldigt intressant sak är att en väldigt stor andel av de som inledningsvis inte gör något val blir aktiva efter några år i systemet. Med en större behållning och kunskap stiger aktiviteten och det har lönat sig för pensionsspararna.

 

Sen det som har hänt med de här  Allra, Solidar, Advisor, mm. Det är ju inte spararnas fel, det är nära på fritt fram för fondbolagen att maximera sin vinst. En åtgärd tror jag är att banta premiepensionens fondtorg över 800 fonder ett system som dömts ut av Nobelprisvinnaren Richard H. Thaler   Nu är det dags att stoppa  PPM-skojarna, som använt sig av aggressiv marknadsföring och burdusa säljmetoder för att erbjuda kunderna sina fondlösningar.

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (40)

Taggar