PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Herr Potatishuvud

 

Segare förkylning får man leta efter. Både jag och frun har nu gått i klinch om vem som kan prestera den värsta hostan eller det gulaste snoret. Båda barnen har tillfrisknat men de båda hårt arbetande föräldrarna gör så gott de kan för att både arbeta och hålla hushållet under armarna. ICA:s egen matkasse med trettiominutersrecept har räddat kvällsvarden flera gånger. TV-serier i soffan har blivit den enda sysselsättning som orkats med före ett tidigt sänggående. Skaffa ett liv, det vill vi göra. Men innan dess helst bli friska.

 

Vi ska väl vara glada att den finns en sjukförsäkring som stöttar oss när vi blir sjuka. Visserligen inget stort belopp men likväl en slant som utgör ett skyddsnät. Jag stör mig dock på karensdagen. Om jag går ner på knä en dag och bara inte orkar eller förmår att jobba på grund av sjukdom - varför ska jag då ändå försöka släpa mig dit, göra en medioker insats och kanske även smitta ned kollegor? Det är en cynisk regel enligt mig. Det måste ju spela roll vilken relation det finns mellan arbetsgivare och arbetstagare? Jag är lojal mot min arbetsplats och mina kollegor - det borde kunna få vara det i motsats riktning. Man kan ju vara cynisk tillbaka och stanna hemma fler dagar än nödvändigt - när man ändå förlorat pengar. Jag ser inte nyttan med det, inte alls. Kanske beror det på att jag alltid jobbar oavsett om jag är sjuk eller frisk.

 

Det närmar sig ett månadsbokslut men jag är inte där än. Under månaden så har jag köpt på mig BultenDometic Group och FingerPrint Cards. Dessutom har jag ökat i de båda spelleverantörerna Paradox och StarbreezeEvolution Gaming och I.A.R Systems har fått lämna. Aktierna är nu 75% av portföljen - vi får se när börskraschen kommer. Under tiden så köpte jag två, rosa Sverigelotten med hopp om fin utdelning.

 

Jag såg premiäravsnittet igår av West World. En trevligt och spännande inledning. Speciellt nu när jag sett färdigt på säsong 2 av Fear the Walking Dead. Ja ni ser! En sjuk soffpotatis.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar