PerPenning
Likes
252
Antal inlägg
607
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Hur gick januari?

 

Mål och medel. Jämföra med sig själv eller med andra. Det har gått några dagar sedan månadsskiftet och det är av ren förnekelse - vi nådde inte sparmålet. Inte alls. Ett strålande december byttesmot ett mediokert januari. Men inte är det enkla beslut - för pengar är av intet värde.

 

En kusin till mig som är några vintrar äldre höll på att stryka med under en rutinoperation. Det får åtminstone mig att tänka. Efter vinterns reseäventyr - kanske vi skulle ta en skidresa också? Vi lever ju och har hälsan just nu. Precis här och nu.

 

När inte full inre acceptans nås, då blickar jag utåt. På kompisen som på toppen köpte bitcoin. På vännen som bygger kök hemma för en kvarts miljon. På kollegan som köpte en båge för att han behövde unna sig. På paret som verkligen behöver spartipsen i kvällspressen under årets fattigaste månad men som snart ska teckna sig för en ny tjänstebil. Då känns det kvalfullt bättre även om jag inte är hånfull utan istället betänksam.

 

Jag byter gärna pengar mot upplevelser men sällan mot prylar. Nya köksluckor gör mig inte glad, inte heller en ny bil. Och det är så som jag motiverar kostnader, kostnader som ger mer tillbaka.

 

Sparandet nådde 38 procent totalt. Trots detta förbättrades balansen bara med hälften - månadens avkastning har varit låg och semesterkostnader ha belastat. Resan mot skuldfrihet justerades med 0,72% i positiv riktning.

 

Jag hoppas på en fortsatt god börsutveckling eller åtminstone en positiv sådan under 2018. Med det vill jag gärna ha fortsatt låga räntor.

 

Jag köper inga marijuana-aktier men nu är det dock dags för Narcos på Netflix. Ha en fin afton!

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (20)

Taggar