PerPenning
Likes
252
Antal inlägg
581
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Hur kommer jag dit?

 

Jag fortsätter att fascineras av evighetsföljetongen Lyxfällan, programmet på TV3 där människor som av olika anledningar inte förmått att hantera sin privatekonomi. Programledarna, som för varje säsong ter sig alltmer blassé över mänsklig dumhet, fortsätter i invanda spår och med nya spektakulära grepp för att försöka bibehålla intresset för programmet - något som också verkar bli allt svårare. Metoder för att lösa människors skuldproblem är i sig inte raketforskning och på hur många sätt kan man vinkla sluta shoppa - betala av dina skulder - skaffa ett jobb - öppna dina räkningar?

 

I det senaste avsnittet så var det för en gångs skull inte ett par som pimplade energidryck, kedjerökte och var offerkoftor utan en ung kvinna i tjugoårsåldern. Denna flickas problem var rotat i glamourkulturen och att livet ska vara roligt, spännande och kravlöst. Och detta är i sig intressant då jag är övertygad om att hon endast var en utav tusende. Exempelvis kopplingen mellan inkomst och arbete - denna tycks vara mer än lovligt luddig för många. Att vilja bli radiopratare, nagelbyggare eller makeupstylist är helt i sin ordning, men det är många som vill det och få är kallade.

 

Att tjäna pengar måste vara nummer ett. För du måste äta, betala din hyra och dina räkningar. Därmed så är också att skaffa sig ett jobb nummer ett.

 

Det tycks däremot vara så att unga kvinnor av idag lockas starkt av de sociala medierna och de beskrivningar av det glamorösa livet som modebloggerska eller artist. Se bara på alla tondöva drömmare som lockas av Idol på TV. Beklagar, men alla kan inte bli en primadonna då förutsättningarna inte finns där. De allra flesta kan dock hitta sitt gebit eller sin talang. Och alla behöver lära sig skillnaden på det som man behöver ha och det man vill ha.

 

Det handlar inte om att döda drömmar. Att drömma är prima vara men drömmar ska kopplas till en realistisk verklighet - vad vill jag? Och hur kommer jag dit? Man måste börja med att vara book-smart och lära sig spelets regler. Sedan bli street-smart och lära sig verklighetens trick.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar