PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

I sinom tid

 

Att de röstande engelsmännen i majoritet önskar utträde ur Europeiska unionen är ett faktum - detta går inte att ifrågasätta. Vad det sedermera i praktiken kommer att innebära är mer diffust. Vi vet ju faktiskt inte vad det blir av det hela i skrivande stund - lämna eller inte? Lämna nu eller senare? Mer velande?

 

Vi vet desto bättre att Mr Market hatar osäkerhet och att morgondagen kommer att bli röd. Vad som sedan följer är svårare att sia om. Jag har själv till stora delar revat segel och sökt säkrare hamn men jag kommer också att påverkas.

 

Det ropas om att det kommer att bli köpläge imorgon vilket jag inte alls tror. Var och när botten i den här krisen nås i kombination med en redan negativ trend betyder urholkat kapital om man inte vidtagit åtgärder. Att inte hela tiden vara exponerad mot marknaden har inget med spekulation att göra utan att inte förlora pengar. Kan man räkna procent så förstår man detta. Det finns gott om bloggare därute som anser sig veta så mycket men saknar erfarenhet av vad en börskollaps innebär. I sinom tid lär de sig.

 

Jag rekommenderar lite midsommarhelgsläsning författad av Arne Talving i Börsvärlden. Det är inte annorlunda nu är någonsin. Att börsen i en negativ trend sedan 1982 aldrig legat högre under november månad jämfört med maj månad är fakta. Jag avser inte att investera en krona under sommaren av denna anledning, 32 procents börsexponering är redan väl tilltaget. Det är enbart om Starbreeze totalkraschar som jag fyller på lite. 
 

Alla besserwissers som sedan skrattar åt mig att jag hade fel - det bjuder jag er på då jag följde den mest troliga vägen. Däremot - om jag får rätt, då beklagar jag enbart sorgen. Men det finns en tröst i erfarenheten och lärandet också.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar