PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
626
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

I trollskogen

Jag är uppriktigt sagt utled på att läsa börsforum i allmänhet och Avanzas i synnerhet. Det är så mycket barnrumpa och så lite konsistens numera. Dessutom så har vi hela kopplet av kursfipplare av trollkaraktär - de som inte har några fakta att delge men som vill påverka kurser i en eller annan riktning. 

Jag vill kalla dem troll - de som av en eller annan anledning vill påverka andra människors agerande och att så tvivel. Utan att ha någon faktisk grund att stå på eller om de mot förmodan skulle ha det definitivt inte framlägger fakta eller bevis. För nu är snart alla svenskar med på aktietåget och vagnarna börjar bli fullsatta - alla vill till regnbågens slut.

Jag önskar att jag kunnat be trollen att hålla snattran men vet att det bara hade gett motsatt effekt. Låt oss ta forumtråden kring Starbreeze - så fort någon kommer med en kritisk infallsvinkel så hoppar trollen på vederbörande och häcklar och hånar. Oerhört lågt, barnsligt och även lite skrämmande - anonymitet tar fram de sämsta sidor hos människor.

Men jag hade hoppats på lite mer rim och reson. Dags att sila snacket. Magkänsla är inte intressant. Inte gissningar heller. Att hävda att imorgon går det upp eller ned vill jag slippa. Att påstå att en aktie bara kan gå upp är ren, skär lögn. Ja, ordbajseriet är stort och meningslöst i mången svenskt aktieforum. 

Alla har vi nytta och glädje av att dela nyheter med konsistens och trovärdighet. Vi småsparare är ändå i underläge från start så varför inte hjälpa varandra?`

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Ödmjukhet försvann på 00-talet. :)

Investerarfysikern's picture
748
1379
139
0
Investerarfysikern

Det var därför jag tyckte denna sida var en sån bra idé. Ett bättre modererat forum dit man tar seriösa aktiebloggare (det tidigare enda seriösa aktieforumet) och låter dessa agera. Slippa allt: "denna ska upp!" "Deras nya ... är jättebra, köp aktien!" "Sälj! Det är ingen idé att köpa denna aktie". Får hoppas att detta blir ett mer seriöst och sansat forum än de andra.

Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Precis mina tankar, att folk har blivit så immuna mot kritik och kommer med personliga påhopp är så fruktansvärt löjligt så det finns inte. 

Det borde vara som så att man är öppen för kritiken och välkomnar den, om jag analyserar ett bolag och missar en risk som någon annan lyckas luska fram, borde jag tacka och ta emot för det tipset. Inte hysa agg och förklara personen som en idiot. Andras tankar och tid borde ses som en möjlighet, att få fram mer information och förhoppningsvis göra bättre investeringar.

zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

Investerarfysikern: Det var därför jag tyckte denna sida var en sån bra idé. Ett bättre modererat forum dit man tar seriösa aktiebloggare (det tidigare enda seriösa aktieforumet) och låter dessa agera. Slippa allt: "denna ska upp!" "Deras nya ... är jättebra, köp aktien!" "Sälj! Det är ingen idé att köpa denna aktie". Får hoppas att detta blir ett mer seriöst och sansat forum än de andra.

 

Håller med. Än så länge tycker jag kvalitén här på TV har varit väldigt hög, vilket främst vi har er bloggare att tacka för. Kul dessutom att ni är aktiva i kommentarerna både på era egna och andra bloggares inlägg.

"Tumme upp" tycker jag är en utmärkt funktion för att premiera välutformade inlägg. Jag använder det så frekvent jag bara kan och jag hoppas att andra också gör och kommer att göra det. Kanske ska man ha en "tumme ned"-funktion också??

PerPenning's picture
254
626
52
0
PerPenning

Tack alla. Skönt att vi är överens, må vi hålla fanan högt i detta eminenta forum.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (33)

Taggar