PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inga men!

 

Jag är en språkpolis. Jag tycker inte om när människor inte kan formulera sig på ett korrekt sätt eller för den del inte kan avstava. På samma sätt tröttnar jag snabbt på personer som bluddrar och skvalar med orden - ett rent ordbajseri där det tycks handla om att få så lite som möjligt sagt men med flest ord. Emellanåt har jag funderat kring om människor inte hade tänkt efter lite mer innan de talade om ord kostade pengar?

 

Hur svårt kan det egentligen vara att avstava rätt? Det ses ju överallt numera och ger ett korkat intryck. Skärp er, era uslingar!

 

 

Ett ord som ingår i min tankevärld är ordet men. Detta ord är invändningarnas ord. Ordet men är ett negativt ord och ska användas med åtanke och med försiktighet. Tyvärr plöjer folk in ordet men i var och varannan mening - oerhört tröttande. Att lära sig att byta ut men till ordet och är en väg att gå och innehållet blir långt mer positivt.

 

Några snabba exempel:

  • Jag älskar dig men..
  • Du har gjort ett bra jobb men..
  • Jag är nöjd med vad jag åstadkommit men..

Hur fanken låter detta? Inge bra alls. Byt ut men till och och du behöver tänka till lite hur meningen ska avslutas.

 

Jag hörde en vis person säga vid ett tillfälle att allt framför men i en mening inget alls betyder - detta kan silas bort. Väl värt att tänka på och beakta.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1409
64
0
Fantastiska Far...

Hej Per, jag log åt ditt inlägg för både är jag en polis och en brottsling i detta fall. Jag har en tendens att särskriva (en sjuka som blev mycket värre efter några år i USA då man aldrig skriver ihop på engelska). Samtidigt är jag lite av polis tillexempel så brukar jag reagera på att många använder "på grund av" när de menar "tack vare" (det sernare är positivt medan det tidigare är negativt eller på sin höjd neutralt. Men har jag också reagerat på hur det används...

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Så som Micke Larsson kommenterad det:

Varför ska jag engagera mig i en skriven text när inte ens den som skrev den gjorde det?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar