PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
626
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inte utan en sjö, en skog, en strand

 

Att försöka imponera. Att vilja inkluderas. Att sukta efter bekräftelse. Att finna lyckan.

 

Jag måste beklaga. Jag sänder mina kondoleanser. All heder åt dina ansträngningar och dina fruktlösa försök. Allt jag kan säga är att denna fåfänga trängtan bara leder dig i fel riktning och längre bort.

 

En strävan i att nå inre frid, lycka och glädje från utsidan är att be om bekymmer. Det är att ge bort rodret åt andra som inte har ditt bästa för ögonen. Att skylla dina tillkortakommanden, dina sorger och dina grå dagar på andra än dig själv. Att dina försök att bli tillfreds med ditt liv är beroende av de kort du gavs att spela med.

 

Men det är i sanning goda nyheter. För du har fel i att lyckan beror av andras gillanden av dina statusmarkörer, din framgång i yrkeslivet eller för den delen dina vitsar. För om det var så skulle du vara körd. Då skulle du vara ständigt utlämnad.

 

Inte alltför sällan tänker jag kring all den energi och frenesi människor lägger i jakten på att bli något, att verka vara något, att göra rätt så som de tror att rätt ska vara. Konsumtionen, statusjakten och den yttre skönheten - oskrivna normer. Så här är du rätt, så där är du fel.

 

Jag bestämde mig för länge sedan att jag inte spelar detta spel. Jag är oantastlig. Du kan inte förorätta mig men heller inte berömma mig om jag inte godtar det. Makten är min och det är inte ens komplicerat - lycka kommer inifrån.

 

Jag lever med enkelhet utan allt vad status eller samhällsklass innebär. Däremot så behöver jag annat. En horisontlinje. En skogsrand. Tystnaden. Jag lever med lätthet utan stadsjeep, kökslyx och kändismingel. Men inte utan en sjö, en skog, en strand.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
M (ej registrerad)

Kloka ord, jag blir lite tagen,denna dag som är en riktig dålig dag för mig. Försöker tänka att ingen eller inget annat mäter mitt värde! Inte alltid så lätt.

Anonymous's picture
Investeraren (ej registrerad)

Bra skrivet, igen. Och tänk, livet blir så ofantligt mycket enklare att leva om man försöker bortse ifrån statusjakten för omgivningens skull. Definitivt mindre stressigt, och defintivt ett avsevärt rikare liv, trots lägre intäkter än många som spelar statusspelet. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

Anonymous's picture
Läsaren (ej registrerad)

"Du kan inte förorätta mig men heller inte berömma mig om jag inte godtar det. Makten är min och det är inte ens komplicerat - lycka kommer inifrån."

Mycket kloka ord! Tack!

PerPenning's picture
254
626
52
0
PerPenning

Tack M, alla har dåliga dagar eller åtminstone sämre. Men när den insikten når dig att hela din tillvaro formas av dina tankar - då kommer befrielsen och med den också makten över din egen lycka.

Tack Investeraren, jag kan ha fel men tror det inte. Visst handlar statusjakten om att vilja ses på ett visst sätt av omgivningen?

Tack Läsaren, både positiva och negativa yttringar om dig är dina att hantera så som du önskar - därför avgör också du om de ska betyda något.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (33)

Taggar