PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Iskall investering

 

Den ultimata kombinationen av fett och socker som drar igång alla våra inre belöningssystem - glass! Jag älskar glass. Det är så gott och kanske inte så våldsamt nyttigt. Men det gör inget då livet är till för att njutas.

 

Ännu bättre blir upplevelsen med sked att äga en bit av en glassfabrik - Alvestaglass. Och att äta samma glass som Stina Nilsson, vem vill inte det?

 

Himmelskt gott sedan 1979 släppte i dagarna bokslutskommuniké för fjolåret och det är glassigt värre. Omsättningsökning med 51 procent och resultatet upp med 72 procent. Så som topping på glassen inleder 2018 med försäljningsökning i januari med 73 procent jämfört med föregående år.

 

En kall vår till trots summerade Alvestaglass en 40-procentig omsättningsökning för april till juni. Proteinglassen säljer som smör i solsken, ny partner är Diplom-Is i Norge och man lanserar morotskaka som en ny smak - succé enligt mig.

 

Alvestaglass har egen distributionskedja. Även om kostnaden för distribution blir högre så innebär det samtidigt en närmare kundkontakt - man ser direkt hur glassen säljer i frysarna. Tillverkas en smak som inte säljer plockas den bort omedelbart ut produktionsledet. Dessutom blir Alvestaglass-chaufförerna även säljare. När de besöker butiken en gång i veckan får man en helt annan kundkontakt än konkurrenterna. I jämförelse med de tre största glassproducenterna har Alvestaglass den klart lägsta varumärkeskännedomen -  ändå får man bra placeringar i butikerna och säljer väldigt bra. Det är tack vare att man hela tiden är tillgängliga för butikerna, har en hög servicenivå och kan fylla upp tomma platser när det behövs i frysarna.

 

 

 

Alvestaglass föreslår 1 kronor i utdelning, motsvarande 1,2 miljoner kronor.

 

Styrelsen för Alvestaglass bedömer att bolaget med planerad produktutveckling och nya distributionsavtal kommer att kunna fortsätta sin starka försäljningsökning med tillväxt om 25-40 procent under helåret 2018. Målsättningen är att resultat före skatt skall öka i en snabbare takt än försäljningsutvecklingen.

 

Utdelningspolicyn skall vara minst 50 procent av resultat efter skatt så länge som likviditet och soliditet tillåter.

 

Mums! Mer glass åt folket!

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar