PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Julen är här

Nu rusar tiden snabbt mot juletid. Julefrid? Ja, den får vi inte gratis utan den måste vi se till att förtjäna. Idag jobbat jag galet mycket och tokigt fel. Stressade på och hoppade över lunchen. Kom hem sent och var trött, hungrig och tung till sinnet. Skulle gått på gymmet men förmådde inte att få huvudet att röra kroppen i den riktningen.

 

Imorgon är det ett nytt pass som kommer att ta mycket energi. Sedan följer onsdag som är lilla julafton och då ska det planas ut och gå inför landning. Det ska lagas lite julmat och slås in några klappar men sedan är det, få se nu, elva lediga dagar för mig i ett sträck. Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!

 

Julenisserallyt har ännu inte kommit på börsen och frågan är om det blir något. OMXS30 över tre procent ned i år och oavsett hur finalen blir så är 2015 inget att yvas över. För egen del har jag gått plus i år men inte med några fantastiska siffror. Jag ska läsa ned alla siffror och påbörja en analys under mitt jullov, tänkte jag.

 

Nej, det får bli som det blir. Jag är relativt sett ganska parkerad i preferensaktier i det stora hela och även om även dessa sjunkit en hel del så är den rejäla direktavkastningen i sig en krockkudde. Jag kan då inte se att en småsparare som jag, som inte har dagarna vigda för att handla aktier, har ett ljust börsår framför mig. Det är mer av en övervintrande karaktär, tror jag.

 

Får jag önska mig något inför det nya året så är det att aktier som Cantargia, Corline och Starbreeze lyckas med allt de tar i och ger en enorm uppvärdering. Det är väl större chans för det än att jag skrapar fram ett par miljoner på min jultriss?

 

Knäcka nötter, lite must, mumma och en julöl. Ljus, Kalle Anka och en läcker, mumsig lutfisk. En klapp med en god bok. Och vad behövs mer? Inga dyra klappar och definitivt ingen robotdammsugare. Ingen fattig januari med baksmälla heller. Nej, en uppdaterad budget med sifferkontroll och en fin magkänsla - julefrid i en liten ask.

 

God jul på er! Jag återkommer så säkert som sagt med minst en nyårshälsning.

Anonymous's picture
Egon (ej registrerad)

God jul herr Penning!

Tack för alla tänvärda inlägg under året som gått. Jag hoppas att du får en trevlig jul och att 2016 börjar bra.

Mvh

Egon Investor
https://egoninvestor.blogspot.com

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar