PerPenning
Likes
259
Antal inlägg
642
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ledare äter sist

 

I fredags sa jag upp mig från mitt jobb. Jag blev anmodad till det. Min reaktion var först förvåning men sedan mer förvåning över min förvåning. Man tar inte människor på orden längre. För ärlighet. Alla misstror.

 

Jag skrev under för ett nytt arbete i mitten av februari. Jag och min kommande arbetsgivare överenskom att jag skulle börja där efter sommaren. I all sin enkelhet innebar det att jag formellt kunde säga upp mig i mitten av maj.

 

Jag tänkte dock på mina kunder. Eller rättare sagt min arbetsplats kunder. Och mina närmsta kollegor. Jag ville ge framförhållning och en dräglig planeringshorisont. Så jag förtäljde nu mina planer och förklarade mina anledningar. Det blev inga grattis eller ryggdunk. Inte ens en gnutta tacksamhet. Det blev bara ett uppsägningspapper jag skrev under efter en axelryckning. Bra, visa er rätta sida. Helt i sin ordning. Jag vet med mig själv att jag är en bättre ledare än ni är.

 

Inom juridiken finns det något som heter Likabehandlingsprincipen som också är något som många arbetsplatser gärna anser att de har. Det innebär att alla, kort och gott, ska behandlas lika - något som min nuvarande arbetsplats inte förmår. Det gör så ont i magen när en kollega gråter av denna anledning. Den finns en läpparnas bekännelse.

 

Chefskap av idag är inte alltid av sundhet. Det finns chefer som är goda ledare - fast många av de som faktiskt är det är inte chefer. Jag när en teori kring att relativt många chefer är psykopater. Vissa chefer ser sig stå över sina medarbetare - att de är viktigare och bättre. Chefer som tar sig friheter, ställer sig i främsta rummet, tar alla plats och allt syre. Dessa chefer är inte ledare eftersom ledare äter sist.

 

 

Ovan ser du en berömd sekvens ur filmen Frozen Planet - en vargflock. Ser du flockens ledare med en gång? Är du säker?

 

Främst pulsar de äldsta och sjuka i flocken - tre till antalet - och de anger tempot. Skulle de inte finnas där skulle de komma efter och kanske förlora kontakten med de andra. Därefter kommer fem yngre, starka vargar - frontstyrkan. I mitten finns övriga flockmedlemmar och därefter ytterligare fem starka. Sist och ensam går alfa-vargen. Han kontrollerar allt från sin position - där ser han allt och bestämmer riktningen. Han ser alla i flocken. Han är en ledare.

 

Osjälviskhet och respekt visar en riktig ledare prov på. En riktig ledare är hård mot sig själv men ägnar sig åt och lyfter andra. En ledare sätter sig sist vid konferensbordet och går sist in genom dörren. En ledare lyssnar och låter andra tala först. En riktig ledare väljs av gruppen - därför äter denne sist.

 

De flesta tror att ledarskap handlar om att vara ansvarig. De flesta tror att ledarskap handlar om att ha alla svar och vara den mest intelligenta eller den mest kvalificerade personen i rummet. Det är den fullständiga motsatsen.

 

Ledarskap handlar om att bemyndiga andra att uppnå saker som de inte trodde var möjligt. Ledarskap handlar om att peka ut riktningen och formulera en vision av världen som ännu inte existerar. Goda ledare har förtroendet att lita till andras försök, framgångar och ibland misslyckanden.

 

Personlighet är inte att förknippa med ledarskap. Ledarskap handlar inte om att vara en trevlig eller otrevlig person. Vissa bra ledare är grovahuggna eller svåra. Vissa har besvärliga personligheter medan andra är sällsynt trevliga. Men detta är inte kvalifikationerna. De äkta kvalifikationerna är deras önskan att se oss uppnå mer, deras önskan att driva oss för att vara det bästa vi kan vara. Inte för deras egna själviska vinning utan för att de tror att vi har något att erbjuda.

 

De dåliga ledarna, däremot, är de som driver människor hårt för egen vinning och för egen nytta av vårt arbete. Och här finns psykopaterna, tror jag.

 

You can easily judge the character of a man by how he treats those who can do nothing for him. 

Simon Sinek

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

Oj, det där lät näsan lite bittert samtidigt med eftertänksamt. Men, jag vet vad du menar, jag har haft den typen av chefer jag med en gång i tiden. Man måste avlägsna sig från en sådan situation, för det är inte alls bra. Ännu en anedning att ha f-you pengar också. Att bara kunna dra, ack så viktigt.

Mvh  

https://investera-pengar.blogspot.se/

Anonymous's picture
robert (ej registrerad)

yeye, bra snack förutom att bilden med vargarna är total dygna, ledare går inte sist och de älgre går inte först, de har helt enkelt ingen bestämd position och flocken blir i regel bara mamma pappa barn. När vargen blir runt ett år är den vuxen och drar iväg för att bygga egen familj. Sedan är många gudomliga ledare psykopater.  Vilka annars kan offra 33% av befolkningen för att rädda resterande.  Finns antaglingen inte en enda människa som skulle neka att Genghis khan var en av historiens största ledare och han var antagligen lite psykopatisk.  Ledare har bara en förmåga att få andra att följa och leva efter vissa värderingar så länge de själva följer dessa (dvs de är en symbolisk person). Och att byta jobb kan helt klart bryta mot dessa värderingar så att sköta det hela med ett adjö/uppsägning _kan_ helt klart vara i sin ordning.  Men du har givetvis rätt i det du säger att de flesta chefer är inte ledare. tråkigt nog. 

Egon Investor's picture
20
74
3
0
Egon Investor

Hej Per. Det var tråkigt att läsa att resultatet av att du informerar i förtid ledde till detta. Kommer du att försöka börja tidigare hos den nya arbetsgivaren eller ta en liten paus?

Jag har stött på många olika typer av chefer. Majoriteten har haft det bästa för företaget och de anställda som målsättning, men inte alla (som har mer fokuserat på sig själva). Att ha en bra chef är guld värt. 

Kämpa på!

Egon

PerPenning's picture
259
642
53
0
PerPenning

Tack Investeraren, jag är ofta lite mer dramatisk i mina texter än vad verkligheten förtäljer - för läsarens nöje.

Tack Robert, har du sett filmen? Jag kan å andra sidan inget alls om vargars beteende. :-)

Tack Egon, jag fortsätter för att jag trivs och har härliga kollegor. Lite motsägelsefullt? Ja, ett av de tongivande skälen att jag slutar är ekonomin i firman som jag inte tror är långsiktigt hållbar. Sådan är min natur - hade jag varit med på Titanic hade jag suttit i livbåten innan någon hade insett faran. ;-)

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Hej Per!

 

Tack för ditt intressanta inlägg. 

 

Intressant när du jämför människor o rovdjur, men måste rätta dig lite när det gäller flockens struktur och ledarskap på våra fyrbenta vänner. Jag är norrlänning, och är uppfostrad med att det finns fyra rovdjur Varg, Lo, Björn Gärv, utanför husknuten. Våra fyra rovdjur är viktig för naturen, dom jagar sjuka och gamla djur,och är som en städ patrull i naturen.

 

Vargflocken är en grupp som förenas för att skydda alla sina medlemmar. Varje varg accepterar sin unika plats i flock, precis som en familjemedlem. En vargflock består som regel av en familj med flera individer ett reproducerande par och deras årsungar och fjolårsungar. Några äldre avkomlingar kan också finnas med i gruppen, liksom en släkting, ofta en bror eller syster, till någon i paret. Medlemmarna i flocken är alltså nära släkt med varandra.

 

En flock vargar består vanligtvis av ett dominant (alfa) par; en individ eller ett par med påföljande betydelse och troliga tronföljare till de nuvarande alfadjuren (betapar); därefter följer mellan rankade individer, som i sin tur följs av de lägst rankade vargarna (omega). Alfaparet leder hela gruppen medan betaparet styr vargarna på mellannivå. De vuxna tar ledning över de övriga mellan och lågrankade flockmedlemmarna. 

 

Medan de två översta nivåerna i rankningen inte brukar variera, förutom vid skador eller dödsfall, så är mellan rankning mer socialt dynamisk. Vargungarna befinner sig utanför det komplexa rankningssystemet tills de blir könsmogna, medan honor alltid spelar andrafiol till hanar i samma rankning.

 

Den dominanta vargen uppvisar en attityd och inställning som matchar hans status stolt hållning med huvud och svans högt hållna och upprättstående öron. Alfan åtnjuter även viktiga privilegier som rätten att festa på byten före de andra flockmedlemmarna. Mindre dominanta vargar beter sig undergivet gentemot alfan; slickar ledaren runt nosen, har en lägre kroppshållning och håller sina huvuden, svansar och öron lägre än sina högre rankade flockmedlemmar. Men livet för omegavargen är desto mer utmanande. 

 

Deras roll är att agera ‘socialt klister’, att lätta upp den ombytliga flocken med lekstunder och lugna de andra när konflikter uppstår. Omegan får ofta rollen som syndabock och tvingas regelbundet stå ut med de andra flockmedlemmarnas brist på hänsyn. Det är vanligen också de som får äta sist av alla.

 

Myten om ensamvargen

Det är ofta konflikter inom rangordningen. Ibland drivs en varg ifrån flocken eller lämnar den på eget initiativ. Den blir en s.k. ensamvarg. Dock ‘r ensam är inte alltid stark, vargar kan jaga på egen hand men de är mycket mer framgångsrika när de jagar tillsammans som ett team eftersom de arbetar tillsammans som en intelligent enhet tills de lägger ner sitt byte. Flocken är också livsviktig för att ge mening med djurens existens. 

 

Precis som en familj är vargflocken en social enhet och den brist på socialt sammanhang och struktur som en ensamvarg uthärdar innebär ett ensamt liv som inte är så romantiskt som det ofta beskrivs. Det är en svår, ensam tillvaro och en ständig kamp för överlevnad.

 

Tanken på vargar som jagar i flock kan förstås upplevas som obehaglig och otäck. Men det är precis detta samarbete att arbeta tillsammans och drivas av självbevarelsedriften mot ett gemensamt mål, deras komplicerade samhällsstruktur och användande av kroppsspråket för att förmedla flockens regler som gör att vi kan se deras imponerande intelligens och känslodjup.

/Ekonomiblogg

PerPenning's picture
259
642
53
0
PerPenning

Stort tack, Ekonomiblogg - det var mycket spännande läsning och jag blev sugen på mer. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (41)

Taggar