PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lyckans fundament - del II

 

Vi fortsätter här i bokstav nummer två i mitt lyckans fundament. Bland mina egenpåhittade minnesregler har vi nu kommit till bokstaven E.

 

E står för enkelhet. Innehållet i detta ord handlar om att inte komplicera något av det som är viktigt för dig.

 

I mångt och mycket handlar lycka nämligen om att undvika att överanalysera.

 

Varför sa hon så? Vad menade han egentligen? Varför såg hon så sur ut? 

 

Allt bryderi eller ältande av situationer är tidskrävande och energidränerande. Att förenkla kommunikationen i alla relationer till att ta folk på orden och avkräva dem raka besked är underbart. Jag tröttnade på ironi eller elaka inlindade kommentarer och jag är mer eller mindre allergisk mot skitsnack om tredje part som inte är närvarande.

 

Enkelhet är enkelt. Enkelhet är bra. Enkelhet är lugnande.

 

Enkelhet i samtalen. Rak kommunikation. Mena vad du säger. Säg inget du inte menar. Prata helt enkelt inte smörja. Förvänta dig detsamma tillbaka och om du inte får det - strunta i att göra en stor grej av det utan bara släpp det. Överanalysera inte vad andra uttrycker.

 

Enkelhet innehåller också att förenkla allt från jobb till plikter. Egentligen är allt komplicerande bara en märklig och tröttande mänsklig åkomma. Eller som Albert Einstein möjligen uttryckte det:

 

There are 5 ascending levels of intelligence: Smart, Intelligent, Brilliant, Genius, Simple.

 

Mycket av vårt välmående bor i enkelheten, liksom lösningar på problem och bekymmer.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Karin (ej registrerad)

Så bra! Arabiskt ordspråk fritt ur minnet: den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig när du är frånvarande. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar