PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadssummering 2016 juni

 

Från värmeslag till köldfrossa - vad är det egentligen med den svenska sommaren? Inte vet jag hur jag ska klä mig från dag till dag. Men eftersom jag hellre fryser än svettas så blir det oftast en t-tröja och ett par shorts. Samtidigt så gör jag vad jag kan för att inte längta. Inte längta bort från mitt uppsagda arbete och därför samtidigt längta bort från långa, ljusa dagar mot ett begynnande höstmörker.

 

Den här månaden blev en underlig en. Allt for i olika riktningar i en oroseufori och man kunde bara iaktta och förvånas. Min hyfsat låga exponering mot börsen gjorde att jag inte kände någon större panik. Nu har det mesta krupit tillbaka på tidigare nivåer - men vi vet ändå inte vad som väntar runt hörnet, juli har börjat svagt.

 

Guldhönan har magrat lite under månaden samtidigt som kapitalet totalt har växt på sig. Under månaden ökade värdet på kapitaltillgångarna med hela 2,95 procent. Prognosen för helåret är nu drygt 29 procent tillväxt av kapitalet och det är en rejält sämre prognos än tidigare.

 

Skulderna minskade med 0,36 procent under månaden och för helåret är prognosen något sämre 3,96 procent.

 

Kvoten mellan kapital och skulder är nu 21,80 procent jämfört med förra månadens 21,08 procent. Målet för 2016 sänks till 28 procent i soliditet - 9 procent upp eller ett belopp på 317 589 kronor.

 

Skuldsättningsgraden är 458 procent jämfört med månaden innans 474 procent. Årsmålet är nu att nå 374 procent.

 

Break even mellan kapital och skulder flyttas fram ett år till 2023. Break even är alltså enbart skulder och sparkapital, inget annat. Inte huset och inte pensioner. Breakeven är ett tillstånd av jämvikt mellan skulder och kapital - ett tillstånd av skuldfrihet utan att behöva sälja kåken.

 

Skuldernas avbetalningstakt är något sämre än tidigare och 106 309 kronor för helåret. Om inget ytterligare kapital avsätts till amortering är vi skuldfria under år 2042 som är det år vi fyller 76 år.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar