PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadssummering 2016 oktober

 

Int ska man klaga, int. En knegare och inte en trader är jag och att hinna med i börsens humör är hart när omöjligt. Guldhönan fick nog ett korn i halsen och tappade rejält i vikt. Frossa och oro över det mesta verkar var normaltillståndet.

 

Trots en rejäl slant in i intäkter under månaden så hjälpte inte ens tjugofem tusenlappar att kompensera för tappet. Trösten ligger i att det mesta bidde billigare och det handlades på friskt. Jag är åter mer eller mindre fullständigt fullinvesterad. Största innehavet är Starbreeze tätt följt av en palett av fastighetsbolag. Tjugofyra bolag, de syns här till vänster, i det totala och de flesta lyser rött och julefint. Jag tror på mer ordnade tider efter valet i USA som Hillary bör ta hem.

 

Ja, det lyser rött i det stora hela i månadsrapporten med. Trots all glass jag äger och alla goda viner så hjälpte det inte - nedåt med drygt fyra procent i kapitaltillgångarna (24 046 riksdaler).

 

Skulder är vår bästa gren och det är kanske inte så konstigt. Det krävs ingen talang, kunskap eller speciell förmåga - det är bara att betala. 0,57 procent ned eller 15 401 riksdaler.

 

Realtillgångarna som är vårt hus värderar jag till 3 510 000 kronor. Med personbilarna modest värderade uppgår denna post till 3 642 002 kronor. De där sista två kronorna är solglasögonen i handsfacket.

 

Skuldsättningsgraden steg från 455 till 471 procent.

 

Vet faktiskt inte om det finns något mer att säga. Jo. förresten. Jag har ett utgångsår som jag ofta tittar på som referenspunkt i det finansiella och det är 2011 - det år då vi flyttade och våra skulder skenade. Förra året 2015 slutade på att vi sedan 2011:

 

  • Ökat vårt kapital med 89 %.
  • Minskat våra skulder med nästan drygt 11 %.

 

Med denna referenspunkt ter det sig lättare när saker och ting inte rör på sig fort nog - eller för den delen - i rätt riktning. Med år 2016 så hoppas jag fortsatt på att kunna stämpla in 131 respektive 15 procent i huvudboken.

 

Jag ber att få tacka för eventuellt intresse.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Fattigbonddräng (ej registrerad)

Jag ser en stor risk att övervärdera solglasögonbranschen.  Är du inte rädd för att bubblan skall spricka...?

Detär väldigt fina siffror på bara fyra år, lyxfällan får allt leta efter andra deltagare än hos familjen Penning. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar