PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadssummering 2016 september

 

Vackert i skogen, röda och gula höstlöv sprider sig likt en löpeld genom brandgator och över backarna. September är till ända och det är dags att summera en hel månad. Jag är inte nöjd med vad jag ser. Att årets prognos revideras ned är ett faktum.

 

Mina månadsrapporter är ganska så torftiga. Jag läser innantill och skriver av mitt excelark. Ska försöka att göra dem lite intressantare med lite grafik framöver.

 

Förra månadens bilköp finansierades av guldhönan. Nu försöker vi återge henne sin forna fjäderskrud. Likviditeten har krympt till 14 procent i portföljen. 12 000 kronor sattes in. Trots kapitalinsättningen så steg kapitaltillgångarna med endast knappt 2 procent (11 118  kronor) - en förlust helt enkelt. Prognosen för helåret justeras ned till 24 procent plus (162 109 kronor).

 

Amorteringar på skuldsidan drog ned denna med 0,15 procent (4 081 kronor). Prognosen för helåret är nu 3,91 procent (104 999 kronor).

 

Kvoten mellan kapital och skulder är nu 22 procent jämfört med förra månadens 21,56 procent. Målet för 2016 är nedjusterat något till 25 procent i soliditet som motsvarar ett belopp på 267 108 kronor.

 

Skuldsättningsgraden är nu 454 procent jämfört med månaden innans 463 procent. Årsmålet är uppjusterat att nå 402 procent.

 

Break even mellan kapital och skulder är fortsatt 2024. Break even är alltså enbart skulder och sparkapital, inget annat. Inte huset och inte pensioner. Breakeven är ett tillstånd av jämvikt mellan skulder och kapital - ett tillstånd av skuldfrihet utan att behöva sälja kåken.

 

Skuldernas avbetalningstakt är något sämre denna månad och 104 999 (108 598) kronor för helåret. Om inget ytterligare kapital avsätts till amortering är vi skuldfria under år 2042 som är det år vi fyller 76 år.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Aktie pappa (ej registrerad)

Hej Per, kollade din portfölj och du sitter rejält likvid. Vad är anledningen till det?

/aktiepappa
https://aktiepappa.blogspot.se

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Hej, portföljen på TradeVenue reflekterar inte verkligheten. Ska återkomma med en komplett portfölj.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar