PerPenning
Likes
252
Antal inlägg
604
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadssummering 2017 oktober

 

Hösten kan vara vacker. Eller förfärlig. Som nu. Det är som om fukten kryper in på bara skinnet. Jag behöver motion men inte så mycket utan stannar inne med lite tröstglass och chokladsås och Stranger Things på Netflix. Ja, jag vet - jag är en konsument. Roa mig!

 

Oktober bjöd på fina inkomster och jag tror inte vi känt oss så välbeställda någon gång förr. Det rasar in pengar och.. ..vi sparade inte mer. Utan mindre. Målet nåddes inte.

 

Det var bilen som spökade och den blev slutligt finansierad av Guldhönan. Lätt ruggsliten är hon nu lite purken på mig. Och bilen? Ja, den kommer nu att raskt minska i värde tills inget är kvar. Bilar är då ingen investering även om de kan vara en förutsättning för att inkomsten ska kunna komma.

 

Kapitaltillgångarna sjönk med 5,5 procent. Sug på den, sa kalkylarket. Och nu rattar jag en bättre begagnad vagn med de slantarna insparkade i plåten. Det är bara trist. Tut!

 

Skulderna sjönk däremot med 2,6 procent och det får vara månadens tröst.

 

Skuldsättningsgraden steg till 338 procent.

 

Skuldkvoten sjönk till 346 procent.

 

Räntekvoten sjönk till 4,58 procent.

 

Balans mellan skulder och tillgångar kan fortfarande nås under 2023.

 

Sparmatris hånade mig med 40 procents sparande under månaden Målet är att totalt spara 47 procent av våra inkomster och här ingår också CSN-lån och bolåneamorteringar. Denna skruvar jag nu upp till 52 procent i ren affekt.

 

Hösten kan vara vacker. Men det skiter jag i! God kväll!

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (19)

Taggar