PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Måste jobba

 

Blandningen av mycket jobb för att jag slutar ett sådant snart och förberedelser för ett nytt tar mycket av den lilla tid jag har till övers. Allt som handlar om uppföljning av investeringar har helt kommit på skam vilket är lite tråkigt. Mina två depåer ligger för året på minus respektive plus, kan dock konstateras - 1 procent ner respektive 27 procent upp. En hel del innehav har avyttrats så som stormsäkring inför en kommande nedgång. Jag är förmodligen hopplöst tidigt ute och börsen lär väl tokrusa just därför - men sådant är investerarens leverne då toppar och dalar är svåra att nå.

 

Starbreeze borde jag ha sålt för länge sedan och köpt tillbaks igen. Men marknaden är nyckfull och vem vet om jag kommit in igen på lägre kurs? Det enda vi kan lära av historien är att vi borde agerat annorlunda om vi vetat vad vi vet idag. Av de innehav jag har idag är endast Starbreeze och Corline Biomedical på plus. Sedan toppen har jag tappat ungefär 7 procent vilket är en del. Dock ligger jag 44 procent upp på två år - det är bra att zooma ut lite ibland.

 

Numera så har jag svårt för att ha kapital stående som inte arbetar för mig. Det är väl en av de större anledningarna till att mitt lönekonto gapar tomt två dagar efter löning. Familjen Pennings buffertspar kommer därför att placeras i Klövern Pref och Akelius Residential Pref för att kunna ge lite avkastning. Rätt eller fel? Det får tiden utvisa men direktavkastningen på över 5 % lockar mer än en kort räntefond som ger noll och intet just nu. Skulle bufferten behövas så får det svida vad det lider.

 

Tweetdeck är dagens nya leksak. Hur kunde jag missa den?

zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

27 % är ju extremt bra, högriskportföljen eller? Vad har du för inriktning i portföljen som gått ned 1%?

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Finns ingen uttalad inriktning utan den ser ut så här idag. Inte lyckats så väl.

I den andra portföljen så har Unibet, Starbreeze och Evolution Gaming varit stjärnorna den senare tiden och fastighetsbolag före det. Numera består den blott av tre innehav:

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar