PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
626
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Med och inte mot

Jag stöter på människor som, likt jag själv en gång gjorde, hellre konfronterar istället för att involverar. Att självkänslan är så låg att man måste hävda sig eller äga situationen är ett problem för många. Det är väl upp till var och en att göra sina egna misstag och skaffa sig insikten via erfarenhet. Eller så är man smart och lär av andra som redan haft erfarenheten och dragit slutsatserna.

 

Nyckeln är att innefatta - på så sätt blir du en vinnare i alla de sociala situationer du hamnar i. Ett knep är att alltid se till att du känner dig bekväm och tala om för din hjärna att du redan känner den person du möter för första gången. Genom att köra över reptilhjärnan och vara rationell får du en helt annan respons av en främmande människa.

 

Ett annat knep är att inte stå eller sitta mittemot en person du diskuterar med utan istället bredvid eller intill. På så sätt blir du mindre hotfull och konfronterande - problematiken ni talar kring blir mer av ett gemensamt åtagande än en holmgång.

 

Hur får du människor att gilla dig på enklast möjliga sätt? Jo, genom att ge bekräftelse. Alla älskar att bli sedda och hörda. Ett enkelt exempel är att om du talar med en person och denna säger något som är mycket viktigt för henne eller honom - efter att vederbörande talat klart så säger du samma sak med dina egna ord. Detta kommer få personen att känna att du är en god lyssnare och att du är verkligt intresserad av hen - det får hen att känna att hen är i centrum.

 

Om du vill få positiv respons av någon du talar med - nicka. Det är oerhört kraftfullt. Nicka medan du säger något som du vill komma överens med någon om. Människor tenderar till att imitera och vederbörande lär börja nicka tillbaks vilket i sin tur kommunicerar till dennes hjärna att hen håller med dig. Touche!

 

Har du svårt att komma ihåg namn? Det tenderar att upplevas ignorant så knepet är att upprepa människors namn under konversationen. Folk känner sig viktiga om deras namn nämns så varför inte göra det och slå två flugor i en smäll? Hej Nisse. Trevligt att träffa dig, Nisse. Hur känner du Pelle, Nisse? Vad tycker du om att arbeta här, Nisse?

 

I all konversation ska du försöka att aktivera människors känslor eftersom känslor är viktigare än samtalets sakinnehåll. I första hand ska du fokusera på tre känslor -  spänning, skratt eller glädje samt intrig. Alla vill uppleva lite spänning, alla trivs med att skratta och alla gillar lite mystik för nyfikenhetens skull.

 

Tillse att du är rakryggad i kroppen, har varm hand i alla handslag du gör och ha alltid ögonkontakt med den du talar med. Det var allt du behöver för att skapa fantastiska relationer.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (33)

Taggar