PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mest ensam av alla


Det finns en val därute i havet som är ensam. Hon är inte som andra bardvalar. Till skillnad från de andra har hon inga vänner. Hon har ingen familj. Hon tillhör ingen hjord. Hon har ingen älskare. Hon har ingen alls.

Hon sjunger med två till sex sökande rop som vart och ett ljuder i fem sekunder. Men hennes sång är olik andra bardvalars sång. Hennes sång är unik. Medan alla andra av hennes släkte kommunicerar med mellan tolv och tjugofem Hertz sjunger hon i femtiotvå. Inga andra valar kan höra henne. Vart och ett av hennes desperata kontaktförsök förblir obesvarade. Varje rop ignorerat. Och med åren och alla hennes ensamma sånger blir hon allt sorgsnare och frustrerad, allt mer desperat.

Vetenskapsmän har följt denna val, som kallas just 52 Hz, sedan 1992. Hon sjunger ensam och färdas ensam. Hon fortsätter att sjunga trots allt. Ännu har ingen sett valen men en dokumentär om 52 Hz håller på att spelas in - 52: The Search for the Loneliest Whale in the World - som förhoppningsvis ska ha premiär under 2015.

Mänskligheten fascineras av 52 Hz och hennes grymma öde. Ofrivillig ensamhet är tragisk och sorgesam. Att bli ignorerad eller förbisedd är grymhet av stora mått. Att inte ens höras eller upptäckas av andra detsamma som djup olycka. Likt valar är vi sociala varelser. Så låt oss därför alltid bjuda in och aldrig frysa ut. Välkomna istället för avvisa. Omfamna och inte stöta bort. För ingen vill vara mest ensam av alla.

Description: http://3.bp.blogspot.com/-EDhJWiSx4vM/Utjj28rMq-I/AAAAAAAAezo/-52TXAnxUxw/s1600/http---signatures.mylivesignature.com-54492-50-15E67945239D0D3F46FD6647BF874A85.png

Läs även andra bloggares åsikter om Det som är livetEmpatiMänsklighetintressant?

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar